Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Luka Božić: "Bilo je kontakta s Partizanom, zvao me Željko Obradović. Bili smo blizu dogovora..."

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.11.23. | 18:37

Najbolji igrač Zadra dao je intervju nakon čudesne partije protiv Splita

Luka Božić jučer je u pobjedi nad Splitom potpisao jedan poprilično rijedak statistički učinak u ABA ligi.

Naime, najbolji igrač Zadra ostvario je tripel double učinak od 28 poena, 14 skokova i deset asistencija i time je, kako to bilježi pedantni abaligaški entuzijast Miroslav Nađ, postao tek treći igrač u povijesti natjecanja kojemu je to pošlo za rukom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prije njega to je prvi napravio Chester Mason iz Širokog koji je 13. listopada 2009. stavio 12 poena, 11 skokova i deset asistencija, a drugi je bio Feliks Kojadinović koji je igrajući za Bosnu u ožujku 2010. stavio 12 poena uz deset skokova i 12 asistencija.

Nakon fenomenalnog učinka, Božić je dao intervju za Mozzart Sport u kojem se osvrnuo na utakmicu, ali i na poziv Željka Obradovića prošlo ljeto.

"Moram kazati da sam baš sretan. Pobijedili smo, a za nas je to najbitnije. Došli smo na polovičan učinak, baš nam je trebala ta četvrta pobjeda, posebno protiv Splita koji nam ne leži jer su uvijek izvlačili pobjede protiv nas. Sada smo mi bili bolji i drago mi je što sam uspio pomoći", skromno je rekao Luka Božić za Mozzart Sport, a potom još malo opisao sinoćnja događanja:

"Slavili smo bili u svlačionici kada se utakmica završila i tek poslije 15 minuta suigrač mi prilazi i otkriva mi da sam imao triple double. Nisam imao pojma. Naravno, sretan sam zbog toga. Vjerujte nisam jurio tako nešto, jednostavno... Čitao sam igru, išao iz situacije u situaciju. Kada me udvoje, tražio sam slobodnog suigrača, kada sam ostajao 1 na 1 gledao sam kako postići koš i to je to. Nije mi prvi triple double u karijeri. Uspio sam već u hrvatskoj ligi, ali složit će te se da to ipak nije isti nivo kao ABA liga".

Nakon što je prošle sezone bio MVP regionalne lige, pisalo se o interesu Partizana za njegovim uslugama.

"Istina je da je bilo kontakta sa Partizanom. Razgovarao sam s trenerom Obradovićem, zvao me je na telefon. Bili smo nekako i blizu dogovora, ne bih iznosio detalje... Bio sam blizu, nije se dogodilo i to je to. Bog najbolje zna zašto se nije dogodilo", rekao je Božić u razgovoru za Mozzart Sport, koji u cijelosti možete pročitati OVDJE. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Luka BožićKK ZadarABA liga

Ostale Vijesti