Vincent Carchietta-USA TODAY Sports
Vincent Carchietta-USA TODAY Sports

Kyrie zatražio trejd, LeGM se odmah baca na posao, ali zainteresiran je i Mark Cuban!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.02.23. | 10:25

Tko je mogao zamisliti da će jednog dana ovako izgledati njegova karijera kad je počinjao u Cavsima…

Kyrie Irving želi napustiti Brooklyn Netse! Jedan od najboljih playmakera NBA lige je vodstvu kluba objasnio da imaju manje od sedam dana da ga trejdaju u neku drugu momčad (deadline je 9. veljače) ili će u suprotnom na ljeto iskoristiti opciju da kao slobodan igrač potraži novi klub. Irving je u Netse stigao u ljeto 2019. godine, a u svojem debiju je skupio 50 poena, 8 skokova i 7 asistencija. Iako su u Brooklynu vjerovali da zajedno s njim i Kevinom Durantom mogu do naslova prvaka, to se u konačnici nije dogodilo pa tako ovakva odluka 30-godišmkeg playmakera, osmerostrukog All-Star igrača i NBA prvaka (2014., Cleveland Cavaliers), nije mnoge iznenadila.

Shams Charania i Adrian Wojnarowski izvijestili su kao bi Irvinga rado u svoje redove doveli LA Lakersi i Dallas Mavericksi. Očekuje se da će narednih pet dana LeBron James, ili kako ga američki mediji ponekad vole nazivati LeGM James, krenuti s nagovaranjem Irvinga da se priključi njegovoj momčadi te da se spomenuti dvojac ponovno ujedini te da pokušaju ponoviti uspjeh kojeg su ostvarili s Cavsima. Izuzev Davisa, LeGM je spreman trejdati praktički svakoga iz aktualne svlačionice Lakersa, a zbog svojeg velikog ugovora se najviše nameće Russell Westbrook koji bi sigurno u slučaju trejda preselio u Netse.

Bila bi to prava filmska priča kad bi se taj trejd uistinu ostvario. Prije svega, u Gradu anđela bi se kreirala supermomčad s Irvingom, Davisom i Jamesom, dok bi se u Netsima ponovno spojili nekoć najbolji prijatelji, a posljednjih dugo godina zakleti neprijatelji, Russell Westbrook i Kevin Durant.

Wojnarowki je dodao kako Irving nije iznio listu klubova s kojima želi da Netsi krenu pregovarati. On samo želi otići, a koja će biti njegova sljedeća destinacija, nije mu ni najmanje važno.

No, nisu Lakersi jedina momčad koja će krenuti po usluge Kyriea. Naime, mnogi američki mediji javljaju kako je Dallas jako zainteresiran za Irvinga te smatraju kako on i Luka zajedno mogu Mavsima donijeti naslov na kojeg čekaju od 2011. godine.

Doc Louallen javlja kako je Mark Cuban spreman trejdati sve igrače iz momčadi kako bi svojoj momčadi osigurao usluge još jednog pravog superstara. Louallen dodaje kako će Cuban biti 'agresivan' u namjeri da ostvari ovaj trejd te da ne bi trebalo biti nikakvo iznenađenje ako Irving u narednih nekoliko dana završi u Teksasu.

U svakom slučaju, ovo je tek početak. Vatra se zapalila, Kyrie odlazi, a gdje će to točno nastaviti karijeru, zasad se može samo nagađati. Lakersi, Mavsi ili netko treći, vrijeme će pokazati, ali istog nije ostalo još puno… (I.A.S.)



Tagovi

Kyrie IrvingNBABrooklyn NetsLos Angeles LakersDallas Mavericks

Ostale Vijesti