Kvarner namučio Cedevitu, ali branitelj naslova ipak u finalu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.02.16. | 19:33

Košarkaši Cedevite igrat će u finalu Kupa Krešimira Ćosića.

Branitelji naslova u prvom su polufinalnom susretu u zadarskom Višnjiku teže od očekivanog, sa 78:71 svladali Kvarner 2010.

Zadrani bolji od Cibone i priključuju se Cedeviti u finalu

Riječka je momčad protiv Cedevitaša igrala i prošle sezone također na Final Fouru Kupa, ali tada je daleko uvjerljivije izgubila, s čak 36 razlike. A večeras je Kvarner pružio daleko veći otpor i prilično je namučio trostrukog osvajača Kupa.

Prva četvrtina je otišla na stranu Cedevite sa 18:14, u drugoj je Kvarner nadoknadio zaostatak i poluvrijeme je završeno s izjednačenim rezultatom 39:39. Sjajno se Kvarner držao i u trećoj dionici igre, u kojoj je čak imao i sedam koševa prednosti - 50:43, ali uspjeli su Zagrepčani okrenuti susret i na koncu doći do pobjede i plasmana u finale. Momčad Veljka Mršića je u posljednje dvije minute otišla na plus deset i hrvatski prvak je lakše disao. Ukupno je u posljednje tri minute treće i prve četiri minute zadnje četvrtine napravio veliku seriju 18-2.

Prvi strijelac Cedevite je bio kapetan Miro Bilan sa 19 koševa i šest skokova, James William White je također dodao 19 koševa, a imao je pet skokova i tri ukradene lopte, uz sjajan šut iz igre 6/8, dok je Jacob Everse Pullen ubacio 17 poena, imao je tri asistencije i tri ukradene lopte. Kod Kvarnera je najviše poena zabio Paolo Marinelli - 16.

Cedevita će u sutrašnjem finalu igrati protiv domaćina Zadra, koji je u drugom polufinalu bio bolji od Cibone sa 82:75.

(Foto: KK Cedevita)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Kvarner 2010CedevitaKup Krešimira Ćosićakošarka

Ostale Vijesti