Kaos uoči zadnjeg kola A1 lige košarkaša – zna se samo da se (gotovo) ništa ne zna

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.04.17. | 08:56

Nacionalno prvenstvo u košarci itekako je zanimljivo.

Danas, u 18 sati, odigrat će se posljednje kolo hrvatskog košarkaškog prvenstva. Sve ekipe izlaze na parkete, a mi vam donosimo kratki rezime toga s kakvim ulozima koja momčad ulazi u posljednju utakmicu sezone.

Potencijalnih raspleta je bezbroj jer u gornjem dijelu tablice, odnosno od prvog do šestog mjesta, vlada potpuni kaos pa donosimo samo one najvažnije. Za sada je sigurno samo da će Osijek u doigravanje ući sa sedmog mjesta, a Zagreb s osmog mjesta, dok će Kvarner iduće godine igrati drugu ligu.

Vjerojatno najzanimljiviji susret posljednjeg kola je onaj Cibone i Splita. Split je trenutno prvi, s jednom pobjedom više od Šibenika, ali Splićani bi vrlo vjerojatno u Zagrebu mogli upisati poraz. S druge strane, Šibenik ide na gostovanje kod Cedevite koja muku muči s ozljedama i kojoj je plasman na tablici realno nebitan.

Međutim, Šibenik bi u slučaju poraza protiv Cedevite i pobjede Cibone nad Splitom, mogao završiti i na četvrtom mjestu. U takvom raspletu stvorio bi se trokut od tri momčadi s omjerom 20-6 pa bi Jolly završio na drugom mjestu, a Cibona bi bila treća, što bi značilo da u prvoj rundi ide na Cedevitu.

Ako Cibona, pak, izgubi danas od Splita, može potonuti i do šestog mjesta jer bi u trokutu sa Cedevitom i Zadrom oni bili u najgorem položaju. Ako pobijedi Šibenik, Cedevita bi bila četvrta, a Zadar bi ostao peti.

Za ostanak u prvoj ligi borit će se Gorica i Hermes. Gorica u gostima igra protiv Zagreba, a Hermes protiv Zaboka. Pobjeda Goričanima garantira opstanak u drugoj ligi. U slučaju poraza i u slučaju slavlja Hermesa u Zaboku, Goričani će putovati u niži rang.

Podsjetimo, početkom ove godine pisalo se i o manipulacijama u Savezu oko ostvarivanja prava na igranje regionalne ABA lige. Došlo je, ukratko, do promjene pravilnika – u prvom slučaju pravo na igranje regionalne lige trebale su ostvariti prve tri momčadi nakon regularnog dijela sezone, a sada će se plasman u ABA ligi tražiti kroz doigravanje.

Parovi posljednjeg kola:

Cedevita – Šibenik
Cibona – Split
Jolly Šibenik – Osijek
Kvarner – Škrljevo
Zabok – Hermes Analitica
Zadar – Alkar
Zagreb – Gorica

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

Rezultati by SofaScore

Tagovi

KK GoricaKK AlkarHermes AnaliticaKK ZabokKK ŠkrljevoKK KvarnerJollyKK OsijekKK SplitKK ŠibenikA-1 Liga

Ostale Vijesti