Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports
Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Jokić započeo obranu naslova triple-doubleom, LeBron najbolji kod gostiju, a Dario Šarić skroman u porazu Golden Statea

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.10.23. | 08:08

Svi igrači udarne postave Lakersa bili su dvoznamenkasti po broju poena, ali nijen pomoglo

Nova, 78. sezona američke profesionalne košarkaške lige (počela je pobjedom branitelja naslova te porazom pretendetna na najviše pozicije.

Prouči cjelokupnu ponudu za NBA na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Denver Nuggetsi su iza ponoći po srednjoeuropskom vremenu slavili na domaćem parketu protiv Los Angeles Lakersa 119-107. Uoči utakmice održana je svečana ceremonija u kojoj je podignut barjak namijenjen prošlogodišnjim prvacima, a u samoj utakmici opet je dominirao Nikola Jokić koji je sezonu otvorio triple-double učinkom, s 29 poema, 13 skokova i 11 asistencija. Jamal Murray zabio je 21 poen, Caldwell-Pope postigao je 20, a Aaron Gordon 15 poena.

Svi igrači udarne postave Lakersa bili su dvoznamenkasti po broju poena, a predvodio ih je LeBron James s 21 poenom u 29 minuta igre. Kralj LeBron je s 38 godina najstariji igrač lige, pa u Lakersima paze na njegovo zdravstveno stanje i doziraju mu minutažu.

“Ja uvijek želim biti na parketu, osobito u utakmici u kojoj posebno želim imati utjecaja, ali postoji neki sistem i ja ću ga se pridržavati”, rekao je LeBron nakon susreta.

Taurean Prince zabio je 18 poena za Lakerse, a Anthony Davis 17.

D. Ross Cameron-USA TODAY SportsD. Ross Cameron-USA TODAY Sports

U drugoj odigranoj utakmici odigranoj pred jutro po našem vremenu Phoenix je slavio u gostima kod Golden Statea 108-104. Devin Booker vodio je Sunse s 32 poena, 6 skokova i 8 asistencija, dok je Kevin Durant na startu svoje 17. NBA sezone upisao 18 poena i 10 skokova.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Durant je zabio 20 ili više poena u otvarajućim utakmicama posljednjih 12 sezona, čime je izjednačio niz Karla Malonea, ali nije uspio dostići Kobea Bryanta i Boba Laniera na diobi petog mjesta vječite ljestvice.

Domaćine je predvodio Stephen Curry s 27 poena (trice 4-14), dok je naš Dario Šarić na parketu proveo 20 minuta i u tom razdoblju upisao sedam poena, sedam skokova i jednu asistenciju uz loš postotak šuta iz igre, samo 3/11.

NBA, rezultati, 24. listopada

Denver Nuggets – LA Lakers 119-107

Golden State Warriors – Phoenix Suns 104-108

(G)


Tagovi

NBADenver NuggetsNikola JokićLos Angeles LakersLeBron JamesPhoenix SunsGolden State WarriorsStephen CurryDario Šarić

Ostale Vijesti