Jedan je Spanoulis! Hrvatska odigrala odličnu utakmicu, ali pala protiv Grčke

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 06.09.15. | 22:54

Hrvatska nije uspjela doći do druge pobjede na Eurobasketu. Iako smo većim dijelom utakmice vodili protiv Grčke, na kraju su naši protivnici pobijedili rezultatom 72:70.

Velimir Perasović je umjesto Bogdanovića u petorku uvrstio Drapera i to se pokazalo dobrim potezom. Ukić je tako išao na Spanoulisa kojem je i ovaj put pravio probleme, a Draper je odradio odličan posao na Calathesa. Vođeni bekovskim dvojcem smo odigrali sjajne obrambene minute, a u napadu je povukao Šarić da bi mu se, kada je morao izaći zbog dva faula, priključili i ostali igrači.

> Perasović razočaran: Činilo se da smo bliže pobjedi, ali je presudila njihova kvaliteta

A igračima se priključila i publika. Rasprodana Arena je znala povući naše košarkaše i nagraditi svaki dobar potez, bilo u napadu, bilo u obrani. A takvih je u prvom dijelu utakmice bilo dosta. Nakon 10 minuta imali smo 18:13, u sličnom ritmu smo nastavili i u drugoj četvrtini te smo i na poluvrijeme otišli s pet koševa prednosti. Bilo je 33:28 uz još jednu sjajnu epizodu Simona koji je u prvom poluvremenu promašio tek jednu loptu i to onu posljednju, preko ruke. Do tada je imao šut 3/3 za tricu, odnosno 2/2 za dva poena.

Hrvatska je odigrala sjajnu obranu u tih 20 minuta. Grčka je postigla tek 28 koševa, Perasović je miksao 'čovjeka' i zonu, a imali smo i dovoljno raspoloženih ljudi u napadu. Ipak, nikako se nismo uspjeli odvojiti iako smo imali dovoljno prilika za to. Grci su se nekako uspjeli držati na pristojnom zaostatku bez obzira što su nakon dvije četvrtine imali 1/11 za tricu.

Odvojit smo se ipak uspjeli u trećoj četvrtini. Nastavili smo sa sjajnom obranom, Šarić je preuzeo napadačku ulogu, a i on je nakon sredine treće bio bez promašaja. Priključio se Hezonja s dvije trice, pa i Žorić te je rezultat došao na plus 10. Ipak, Grčka se još jednom vraća, u zadnju četvrtinu ulazi sa zaostatkom 51:57, a onda se u zadnjoj četvrtini ukazuje Spanoulis.

Prvo je zabio jednu tricu u isteku napada, zatim dodao dva bacanja za samo minus dva (61:59), a kada je Hrvatska još jednom uspjela odgovoriti, on je, zajedno sa Bourousisom doveo utakmicu u egal. Hrvatska je u zadnjim minutama utakmice pala u fazi obrane, a nije nas išlo ni u napadu. Šutevi nam nisu ulazili, nismo uspjeli doći do dobrih pozicija za Šarića, a Grčka je sve neumoljivo kažnjavala. U samoj završnici Bourousis pa Printezis dovode Grčku na plus 5 (72:67).

Simon još jednom pokušava sve vratiti u egal. Prvo postiže dva bacanja, a pri 72:69 za Grčku, 2,8 sekundi do kraja postiže prvo te namjerno promašuje drugo bacanje. U skoku dolazi do lopte, ali njegov šut ostaje na obruču te je Grčka mogla početi sa slavljem.

Simon je utakmicu završio s 18 koševa, Ukić je dodao 14, a Šarić 11 koševa. Tomić je dodao 9, Žorić i Hezonja po 8, a Draper 2 koša. Kod Grčke je Spanoulis zabio 16, Printezis 13, a Bourousis 10 koševa. Zisis je ubacio 7, Antetokounmpo 6,Mantzaris 3, a Calathes, Sloukas i Papanikolaou po 2 koša.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Vassilis SpanoulisHrvatska košarkaška reprezentacijaEurobasketEurobasket 2015

Ostale Vijesti