Rob Gray/ USA TODAY Sports
Rob Gray/ USA TODAY Sports

Jacksonova clutch trica poništila sjajnu večer Bogdanovića, Lamelo i Scary Terry fenomenalni (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 23.11.21. | 08:13

Sunsi upisali 13. pobjedu zaredom, sramotna večer Bullsa u United Centru

Još jedna zanimljiva noć u NBA ligi je za nama. Na rasporedu je bilo čak 10 utakmica, a na nekima smo vidjeli prave male drame. Prije svega valja naglasiti kako smo u ogledu Memphisa i Utah Jazza svjedočili fantastičnoj završnici u kojoj je na kraju u prvi plan iskočio 22-godišnje krilo Grizzliesa Jaren Jackson Jr. koji je odigrao svoju ponajbolju utakmicu sezone, ali ova pobjeda protiv Jazza mu je sigurno jedna od najdražih u karijeri budući da je 5.7 sekundi prije kraja zabio clutch tricu kojom je njegova momčad prešla u vodstvo. Prije toga je 15 sekundi prije kraja utakmice Bojan Bogdanović zabio prekrasnu tricu za Utah, ali na kraju se domaći sastav nije uspio obraniti

U redovima domaćeg sastava sjajni su bili Morant i Bane. Potonji je imao najbolji +/- omjer od svih igrača na terenu, šut mu je bio na veoma dobrih 60 posto, a na kraju se zaustavio na 28 poena, 4 skoka i 4 asistencije. Igrač za kojeg mnogi vjeruju da ima sve preduvjete da jednog dana postane MVP lige, Ja Morant, dogurao je do 32 poena, 4 skoka, 7 asistencija i 2 ukradene lopte, dok je junak ogleda Jaren Jackson Jr. skupio 26 poena, 8 skokova i 2 ukradene lopte.

Kod gostiju je bio najbolji Bojan Bogdanović. Njegovu sjajnu večer u kojoj je imao 24 poena, 3 skoka, 3 asistencije i sve to uz šut za tri 7/11 na kraju ipak nije bila dovoljna da bi njegova momčad slavila. Gobert je opet imao double-double učinak, Mitchell je skupio 18, a Conley pola koša više, dok s klupe Gay, Clarkson, Ingles i Whiteside ipak nisu sudjelovali dovoljno kvalitetno da bi Jazz slavio u Salt Lake Cityju.

Iako je Montrezl Harrell pokazao kako Capital One Arena kuća u kojoj glavnu riječ imaju on i Bradley Beal te da tamo nitko neće 'tek tako' doći do pobjede, fantastični dvojac LaMelo Ball – 'Scary' Terry Rozier je imao druge planove. Bekovski dvojac Charlottea odigrao je fantastičnu utakmicu, njih dvoje su kombinirano skupili 60 poena, s tim da je LaMelo imao još 13 skokova i 7 asistencija. Bridges je sinoć bio loš, tek 6 poena i šut iz igre 3/13 nije na njegovoj razini, ali spomenuti dvojac, uz pomoć Gordana Haywarda, na kraju je ipak bio dovoljan da bi se svladala momčad iz DC-a.

Beal nije bio na očekivanoj razini, šutirao je skromnih 5/18 i skupio 18 poena, Kuzma je imao double – double učinak s 11 poena i 13 skokova, dok je Harrell, koji je ušao s klupe, na kraju završio utakmicu sa 24 poena i 18 skokova.

Pregled ostalih utakmica započinjemo pobjedom Phoenix Sunsa protiv San Antionio Spursa u Teksasu, a Booker, Paul i ostatak društva slavili su rezultatom 111:115.

Bila je to 13. pobjeda zaredom Sunsa, a sad su po 'power rankingu' druga momčad lige, a ispred njih su samo Golden State Warriorsi koji su nakon 17 utakmica na omjeru 15-2.

Što se tiče same utakmice, gosti su sve riješili u prve tri četvrtine pa ih tako opuštanje u četvrtoj nije koštalo. Na poluvrijeme se otišlo sa +13 za Sunse, a do kraja su sve rutinski kontrolirali.

„Ja zapravo ne mislim o tome, to su samo brojevi. Što se mene tiče, mi smo danas na omjeru 1-0 i to je sve“, rekao je poslije utakmice Cameron Payne koji je odigrao veoma dobru utakmicu.

Paulova zamjena je za 20 minuta skupila 20 poena, 3 skoka i 3 asistencije. Booker je bio prvi strijelac momčadi s 23 poena, 3 skoka i 4 asistencije, dok je ipak prvo ime susreta bio Deandre Ayton s 21 poenom i 16 skokova.

Za kraj, spomenimo i groznu utakmicu Chicago Bullsa u njihovom United Centru. Indiana, u kojoj su svih pet igrača iz prve petorke bila dvocifrena te su odigrala dobre utakmice, je na kraju slavila rezultatom 77:109, a domaći igrači po četvrtinama zabijali 16, 30, 16 i 16 poena. Katastrofalan učinak.

DeRozan i Lavine su imali zajedno 35 poena, dok je Lonzo Ball današnji ogled završio s šutom iz igre 0/7, na liniju slobodnih bacanja nije išao, a imao je 5 skoka i 2 asistencije za 25 minuta igre.

NBA, 23. studenog

Cleveland – Brooklyn 112:117

Washington – Charlotte 103:109

Atlanta – OKC 113:101

Boston – Houston 108:90

Chicago – Indiana 77:109

Milwaukee – Orlando 123:92

New Orleans – Minnesota 96:110

SA Spurs – Phoenix 111:115

Utah Jazz – Memphis 118:119

Sacramento – Philadelphia 94:102


Tagovi

Utah JazzJaren Jackson JrBojan BogdanovićTerry RozierLaMelo BallPhoenix SunsChicago BullsIndiana Pacers

Ostale Vijesti