Nell Pavletic Pixsell
Nell Pavletic Pixsell

Izraelcima prekipjelo: Bender ne isporučuje ono što se od njega očekuje u Maccabiju

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 13:41

Navijači su nervozni, rezultati loši, a Hrvat koji bi trebao biti 'NBA potencijal' nije nikakvo pojačanje za momčad.

Kad je prošlog ljeta u posljednji trenutak Dragan Bender odlučio odbiti višegodišnji ugovor CSKA Moskve kako bi se priključio Golden State Warriorsima, mnogi su bili uvjereni kako je napravio možda i najveću pogrešku u svojoj karijeri. Sada ti isti ljudi polako dolaze na svoje, jer nakon što je odradio još jednu lošu sezonu u NBA ligi te se ovog ljeta vratio u Europu, odnosno Maccabi, Bender je i dalje nastavio s lošim izvedbama zbog kojih se ponovno nalazi na udaru, kako navijača, tako i medija.

Iako je još uvijek jako mlad, iako je pred njim još puno utakmica i dokazivanja, iako je bez imalo sumnje veliki potencijal, Bender jednostavno ne isporučuje ono što se od njega očekuje. Kad je stigao u Izrael, na njega se gledalo kao startnog krilnog centra. Sada, barem ako je vjerovati tamošnjim medijima, Bender više nije ni to, te je sada prebačen na klupu.

Izraelci idu toliko daleko da uvjeravaju kako spomenuti hrvatski košarkaš dobiva priliku samo i isključivo zbog Nikole Vujčića. Osim toga, o njemu se piše ne samo kao o igraču koji je sve razočarao u NBA ligi, već i o nekome tko je štetan za najveću izraelsku momčad.

Ono što zabrinjava je to da ono što Izraelci pišu - brojke potkrjepljuju.

Da budemo precizni, situacija je sljedeća: U prosjeku, Bender na terenu provodi 14,5 minuta po utakmici, postiže 2,6 poena, a postotak za tri mu je mizernih i pomalo sramotnih 15,4%.

Izraelski mediji ističu kako je pješčani sat već okrenut naopako, vremena za dokazivanjem ima sve manje, a nisu ohrabrujuće ni riječi trenera koji na spomen Benderovog ugovora govori "Kad ugovor istekne, donijet ćemo odluku"

U četiri godine Bender je prošao put od četvrtog izbora na NBA draftu, igrača kojeg su nazivali novim Porzingisom i od kojeg se očekivalo da postane nositelj Phoenixa do nekoga tko je sada u statusu rezerve u Europi.

Voljeli bismo napisati - bit će bolje - ali kako sada stvari stoje, to zvuči kao nešto dosta optimistično...


Tagovi

Dragan BenderMaccabi Tel AvivNBA

Ostale Vijesti