Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

Igraj Zadre volim te, na Višnjiku pala Budućnost

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.03.22. | 21:19

Veliku utakmicu odigrali su Zadrani pred svojim navijačima i došli do sedme pobjede u ABA ligi

Veliko slavlje na Višnjiku, Zadar je u vrlo uzbudljivom dvoboju s 65:63 pobijedio Budućnost Voli u 21. kolu ABA lige. Odličnu su utakmicu odigrali domaći, naročito u obrani, nisu dopuštali lake koševe ni dali gostima priliku da steknu značajnu prednost.

Ključne koševe ubacio je Thompson na 17 sekundi do kraja, nakon skoka u napadu zaradio je prekršaj i pogodio oba bacanja. Do kraja je Micov pokušao teškom tricom donijeti pobjedu gostima, ali nije bio precizan.

Zadrane je u uvodnim minutama u egalu držao Trevor Thompson s nekoliko zakucavanja nakon dobrih asistencija Mavre. Vodili su domaći 13:10 u sedmoj minuti, potom i 18:16 nakon trice Junakovića u devetoj minuti. Nanizao je potom Perry pet koševa pa je Budućnost prvu četvrtinu dobila 18:21.

Gosti su imali kontrolu nad rezultatom u drugoj četvrtini koju su obilježile dobre obrane. Zadar se u napadu oslanjao na iskusnog Justina Cartera koji je ubacio sedam koševa u drugoj dionici, a Budućnost je tricom Šehovića i ubačajima Cobbsa do poluvremena udvostručila vodstvo na 31:37.

Nakon velikog odmora Zadar je nastavio s jakom i agresivnom obranom pa se polako vratio u egal. Martin Junaković je u 23. minuti najprije zabio nakon skoka u napadu, a odmah potom i položio za 37:39 nakon oduzete lopte Cartera. U 26. minuti Junaković je pogodio tricu za 42:42, uskoro je i Mavra dodao tricu za 45:43, odličan posao pod košem odradili su Vuković nakon skoka u napadu te Thompson za 49:45 u 28. minuti. Odgovorila je Budućnost s četiri koša s linije slobodnih bacanja, ali Zadrani preko Mavre i Jordana dolaze do 53:49 nakon tri četvrtine igre.

DJ Seeley, jedan od brojnih Amerikanaca u redovima gostiju, zadnju dionicu otvara s dvije trice u razmaku od pola minute pa Budućnost opet dolazi do minimalne prednosti. Odgovorio je Mavra košem iz trećeg svog pokušaja u istom napadu, bilo je jasno da će se jedni i drugi dobro pomučiti za svaki koš. Snažni centar gostiju Reed je u 35. minuti pogodio za 55:59 nakon skoka u napadu. U zadnjih pet minuta ušlo se s 55:60 za goste, Thompson je potom pogodio tricu, a na početku 37. minute Seeley tricom vraća plus pet Budućnosti (58:63). Do kraja utakmice Zadar zatvara sve prilaze košu, Carter je pogodio dva bacanja, potom Junaković odlično realizirao situaciju nakon prodora, a na ulasku u zadnju minutu Drežnjak jednim bacanjem donosi poravnanje 63:63.

Na kraju je sve riješio Thompson koji je završio utakmicu s 16 koševa i devet skokova. Junaković je ubacio 15, Carter 11 uz sedam skokova, Mavra 10 uz sedam asistencija.

Budućnost je predvodio Seeley s 14 koševa, Reed je dodao 10.

Zadar je sada na skoru 7-12, Budućnost je na 14-4 u dosadašnjem dijelu regionalne lige.



Tagovi

ZadarKK ZadarABA liga

Ostale Vijesti