Jerome Miron-USA TODAY Sports
Jerome Miron-USA TODAY Sports

I Šarić u trejd kombinacijama: Šibenčanin bi mogao u redove Houstona

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.12.22. | 15:11

28-godišnjak ove sezone igra za novi NBA ugovor

Dario Šarić (28) ne igra neku naročito pamtljivu NBA sezonu. Do sada je propustio 14 utakmica što zbog rođenja sina, što zbog ozljeda pa nikako da uhvati potreban ritam u redovima Phoenix Sunsa.

Ne treba smetnuti s uma kako je Šibenčanin bio godinu dana van parketa zbog teške ozljede koljena i da se tek ovog ljeta vratio natjecateljskoj košarci i to u reprezentativnom dresu. Sjećamo se kako je to sve na koncu završilo s Eurobasketom.

Dario je u Berlinu i Milanu djelovao fizički dosta dobro, ali je bilo očigledno kako mu nedostaje košarke. Ali sigurno da mu je rujanski Eurobasket pomogao da osjeti igru i da se fizički digne. Međutim, start NBA sezone za njega nije nešto naročito pamtljiv.

Minutaža mu varira, od ozbiljne do simbolične, a prosjeku to znači okruglih 12 minuta tijekom kojih bilježi najniže brojke u šestogodišnjoj NBA karijeri: 3,8 poena, 3,4 skoka i 1,1 asista.

Šuterski niti ne pokušava previše, ispaljuje prosječno 3,9 lopti po utakmici (ubacuje skromnih 34,5 posto pokušaja), dok je trajnom selidbom na centarsku poziciju praktički sasvim odustao od trica – po utakmici ih ispucava 1,8, a pogađa 32 posto.

Dario je i u posljednjoj godini svog trogodišnjeg ugovora vrijednog 27 milijuna dolara i ova sezona predstavlja audiciju za friški NBA ugovor.

Međutim, za sada to ne djeluje obećavajuće, a počele su se javljati i prve trejd kombinacije koji uključuju njegovo ime.

Tako su navodno Sunsi, Houston i Milwaukee raugovarali o potencijlanom trejd paketu koji bi poslao Garrisona Matthewsa i Jaea Crowdera kod Bucksa, Erica Gordona i KJ Martina u Sunse, a Graysona Allena, Gerogea Hilla i Šarića u Houston.

Za sada nema potvrde o tome, no očito je kako i Sunsi razmišljaju kako bi mogli unaprijediti svoje šampionske ambicije. Iako će teško doći do ovakvog raspleta, odlaskom u Huouston, Dario bi ipak imao više prostora za pokazivanje svog košarkaškog umijeća, a time bi si i lakše osigurao novi ugovor u najjačoj ligi svijeta.


Tagovi

Dario ŠarićNBAPhoenix SunsHouston Rockets

Ostale Vijesti