Grčka odigrala za Hrvatsku: Tokio, stižemo

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 05.09.19. | 19:20

Imamo više sreće nego pameti. Ostaje vidjeti hoćemo li barem dati sve što možemo da to iskoristimo.

Zadnjeg dana prve grupne faze je, između ostalih, Grčka pobijedila Novi Zeland, a ta utakmica je posebno bila važna za hrvatsku košarkašku reprezentaciju.

S obzirom da su Giannis i društvo savladali polufinaliste iz 2002., Hrvatska će imati mjesto na kvalifikacijskom turniru za Tokio, koji će se odigrati u srpnju naredne godine.

Na OI, uz domaćina Japan, sa ovog prvenstva sigurno ide sedam reprezentacija. Dvije najbolje američke, dvije najbolje europske, te najbolje plasirani iz Afrike, Azije i Oceanije.

Preostala četiri mjesta popuniti će pobjednici četiri predolimpijska kvalifikacijska turnira, a na svakom će sudjelovati po čest ekipa, što znači da je ukupno još 24 pretendenta za olimpijski turnir.

Hrvatska i Slovenija su navijale da nijedna reprezentacija koja je ispred njih po FIBA-inoj ljestvici ne kiksa, s obzirom da se plasman po toj ljestvici uzima u obzir za nastupanje na kvalifikacijskim turnirima.

S obzirom da su dalje prošle Srbija, Španjolska, Francuska, Litva, te na posljetku, Grčka, naša je reprezentacija našla mjesto u kvalifikacijama.

Hrvatska se, mora se priznati, propisno osramotila u kvalifikacijama za ovo SP, no na visokom devetom mjestu FIBA-ine ljestvice nas drži još uvijek OI 2016. u Riju, te bi trebali kako znamo i umijemo nastojati iskoristiti priliku da budemo nazočni i naredne 2020. u Tokiju.

(foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijahrvatska košarkaHrvatskaKvalifikacije za Olimpijske igreOlimpijske igreTokio 2020

Ostale Vijesti