Gobert uspio nemoguće: Ovo nitko u NBA ligi nije napravio 15 godina

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.12.18. | 10:43

Nije se proslavio.

Pogledom na statistiku utakmice između Utaha i Houstona odmah nam u oči upada da je jedan od najboljih centara lige - Rudy Gobert - odigrao samo 2:47 minuta. Srećom po njega i Jazzere, ne radi se o ozljedi, već je Francuz isključen nakon što je šakom pogodio bocu vode na zapisničkom stolu. 

Iako za ovakav incident nema nikakvog opravdanja, treba reći da je Gobert zaradio dva rana prekršaja, a drugi ga je posebno razljutio. Prilikom napada Utaha, došlo je do preuzimanja te je na francuskom centru ostao James Harden, što bi inače bila klasična missmatch situacija. U želji da se izbori za što čišću poziciju u srcu reketa, Gorbert je odgurnuo Hardena koji je pao kao pokošen.

Francuz je pokušao sucima objasniti kako je najbolji igrač Houstona potencirao taj pad, ali suci nisu imali milosti. U naletu bijesa zbog spomenute situacije, najbolji obrambeni igrač lige za prošlu sezonu punom se snagom, otvorenim dlanom, iskalio na boci vode koja je stajala na zapisničkom stolu. Naravno, suci su mu odmah pokazali raniji odlazak u svlačionicu.  

"Samo sam želio igrati košarku." rekao je frustrirani centar pa je dodao: "Prekršaji su dosuđeni i ja sam imao glupu reakciju. Mislim da mogu sebe kriviti više nego bilo koga drugog." 

Ovo je prvi slučaj u posljednjih 15 godina da je neki igrač isključen za manje od tri minute od početka utakmice. Neslavan rekord za 26-godišnjeg Goberta, čiji je izostanak sjajno iskoristio Derrick Favors te upisao 24 poena i 10 skokova.

(foto: Reuters)


Tagovi

Rudy GobertJames Harden

Ostale Vijesti