Wendell Cruz-USA TODAY Sports
Wendell Cruz-USA TODAY Sports

Giannis skinuo Kareema s trona, vratio se Babo i s 11 poena bacio Lakerse na 11. mjesto (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 01.04.22. | 08:21

Bojan Bogdanović je propustio pet utakmica pa sinoć dogurao do 11 poena, a Giannisova clutch trica u finišu utakmice presudila je Netsima.

“Polu čovjek, polu zvijer, im mu je Didier”, pjevali su navijači Cheleseaja svojem omiljenom napadaču Didieru Drogbi koji se osim po zabijanju velike količine golova isticao i po svojoj abnormalnoj snazi. Ista stvar, samo u drugom sportu, vrijedi i za Giannisa Antetokounmpa, čovjeka koji osim što je sjajan strijelac (sinoć je Netsima stavio 44), isto tako zapanjuje svojom fizičkom snagom.

Giannis, ako ovako nastavi te ga ozljede zaobiđu, može postati jedan od 10 najvećih svih vremena. Nije šuter, dribler ili dodavač, Giannis je čista sila. Sila na koju nitko nema odgovora.

44 poena, 14 skokova i 6 skokova njegov je učinak u teško izborenoj pobjedi njegovih Bucksa kod Netsa. Na kraju je na semaforu bilo 119:120 (nakon prvog produžetka, nakon 48 minuta rezultat je bio 110:110), a tom pobjedom Bucksi su ostali odmah uz Miami s kojim se bore za prvo mjesto Istoka.

Svega nekoliko sekundi prije kraja, Giannis je napravio povijesno dostignuće. Prestigao je jednog od najvećih košarakaša u povijesti, Kareema Abdula-Jabbara u broju postignutih koševa u dresu Bucksa. Kareem je dogurao do brojke 14.211, dok je Giannis sad na 14.114 postignutih poena. Giannis je prštao od samopouzdanja nakon utakmice, a puno mu je značilo to što je preskočio Kareema zabivši tricu…

“Kad završim karijeru možemo o takvim stvarima pričati, sad nemam vremena”, kratko je poručio Greek freak.

Spomenimo kako su kod Netsa najbolji bili Durant i Irving koji su kombinirano skupili 51 poen,

Od ostalih utakmica istaknimo povratničkih 11 poena Bojana Bogdanovića u očekivanoj pobjedi njegove Utaha protiv Lakersa. Domaćin je na kraju slavio rezultatom 122:109, a kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije susret je zaključio sa sljedećim brojkama – 11 poena, 3 skoka i 5 asistencija. Njegov ‘snajper’ nije na radnoj temperaturi, jer Babo je sinoć iz igre šutirao 4/11, a za tri poena 1/6.

No, Gobert i Spida Mitchell bili su na zavidnoj razini, Francuz je uz 25 poena imao i 17 skokova, dok je Mitchell zabio četiri poena više (uz sedam asistencija) uz polovičan šut iz igre (11/22).

Lakersi bez Davisa i LeBrona, u kojoj glavne uloge imaju Ariza, Westbrook, Howard i Anthony djeluje kao neki film otprije 10-ak godina. Tada bi ova ista imena bila konkurentna za naslov prvaka, ali danas to ni izbliza nije slučaj. Ovim porazom Lakersi su pali na 11. mjesto Zapada.

Na čak ni najbolji, već najmanje loš u Lakersima bio je Brodie. 24 poena, 6 skokova i 7 asistencija nije loš učinak, ali kad znamo koliko je triple-doubleova u karijeri ostvario i koliko teži istima, tad moramo konstatirati da igra bivšeg MVP-a jednostavno nije dovoljno dobra. Howard je na momente podsjetio na svoje najbolje dane u Orlandu, a utakmicu je završio s 21 poenom i 12 skokova.

Spomenimo za kraj kako je Ivica Zubac u porazu Clippersa skupio 11 poena i 9 skokova.

NBA, 1. travnja

Detroit – Philadelphia 102:94

Atlanta – Cleveland 131:107

Brooklyn – Milwaukee 110:110 (nakon produžetka 119:120)

Chicago – LA Clippers 135:130

Utah – LA Lakers 122:109


Tagovi

Giannis AntetokounmpoUtah JazzBojan BogdanovićMilwaukee BucksNBA

Ostale Vijesti