Francuzi tijesno s Nijemcima, SAD, Grčka i Litva se zagrijali

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.09.19. | 16:46

Crnogorci nisu uspjeli pružiti veći otpor Grcima, Litvanci unakazili Senegal, a Pop i društvo unatoč pobjedi imaju rezerve.

U druge četiri utakmice drugog dana Svjetskog prvenstva u košarci nismo vidjeli iznenađenja. Litva je pregazila Senegal 101:47 i time dala do znanja da se na nju itekako treba računati kad je u pitanju borba za medalje.

Prednost je rasla pravilno kako je vrijeme odmicalo i već na početku drugog poluvremena je došla do 30 u korist ekipe s Baltika. Odličnih 53% iz igre je presudilo da hrvatski krvnici sa zadnjeg SP-a budu pometeni s terena. Iako treba biti iskren, u odnosu na tada nedostaju neki igrači, prije svega prva zvijezda Gorgui Deng.

Litvanci su igrali na svoj dobro poznati način, timski, te je sedam igrača okončalo s dvoznamenkastim brojem koševa. Valanciunas, Kalnietis i Sabonis su imali po 13, dok kod afričkih predstavnika nitko nije imao preko osam (Ndour, Ibrahima Faye i Toure).

Jedan od favorita prvenstva Grčka, taj je status opravdala savladavši crnu Goru sa 85:60. U jako dobro vođenoj utakmici lijepo su rasporedili minute, a najviše su zabili veteransko krilo Printezis 16 i Papagiannis 15.

Grci su prije prvenstveno utakmicu dobili obranom, a i iz igre su imali odličnih 57%. Također su nadskakali naše južne susjede 42-30.

Za Crnu Goru je najefikasniji, ali ne i pretjerano efikasan općenito, bio Nikola Vučević sa 12 poena (6/14 iz igre), dok je Petar Popović dodao 11.

U prvoj utakmici SAD-a na turniru nije viđeno previše problema u njihovoj igri, ali neke slabosti definitivno jesu. U pobjedi 88:67 ono što se primarno primjeti kad je ova reprezentacija u pitanju jest da je ostala da dvoznamenkastom broju koševa.

U redovima momčadi Gregga Popovicha Su Mitchell, Barnes, Walker i Tatum zabili po 16, 14, 13 i 10 poena, dok je Čehe, očekivano, predvodio Satoransky sa 17 poena. Po 13 su dodali Hruban i Bohačik.

U najzanimljivijoj utakmici dana Francuska je na kraju tijesno savladali Njemačku. Razlika je u jednom trenutku bila i okruglih 20 koševa, no Nijemci su u drugom poluvremenu postepeno smanjivali prednost, te u zadnjoj minuti čak došli do situacije da dođi na minus od samo jednog poena, no Voigtmann je promašio šut za tri. Nešto prije je i Dennis Schröder promašio dva bacanja, tako da su Francuzi na kraju, ponajprije poenima Evana Fourniera, osigurali pobjedu.

Fournier je na kraju bio i najbolji strijelac u pobjedničkoj momčadi sa 26 poena, a neočekivani junak bio je i Amath M'Baye sa 21 poenom. Nijemce su predvodili novi centar CSKA Johannes Voigtmann sa 25 i Dennis Schröder sa 23.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">FIBA WORLD CUP Sept 01 | Sunday<br><br>Senegal 47-101 Lithuania FINAL SCORE<br>Greece 85-60 Montenegro FINAL SCORE<br>USA 67-88 Czech Republic FINAL SCORE<br>France 78-74 Germany FINAL SCORE <a href="https://t.co/4RNhtwAtAH">pic.twitter.com/4RNhtwAtAH</a></p>&mdash; PBA Recap (@pbarecap) <a href="https://twitter.com/pbarecap/status/1168168579641987073?ref_src=twsrc%5Etfw">September 1, 2019</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)

 


Tagovi

FIBA World CupSvjetsko prvenstvo u košarciamerička košarkaška reprezentacijagrčka košarkaška reprezentacijaFrancuska košarkaška reprezentacijanjemačka košarkaška reprezentacijaLitvacrnogorska košarkaška reprezentacijaEvan FournierJohannes VoigtmannDennis SchroderDonovan MitchellKemba WalkerHarrison BarnesJayson TatumGregg Popovich

Ostale Vijesti