SERGIO PEREZ/Action Images
SERGIO PEREZ/Action Images

Francuzi su cijelu utakmicu bili 'tu', ali nisu mogli do kraja: Durant predvodio SAD do olimpijskog zlata!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 07.08.21. | 07:09

SAD potvrdio svoju dominaciju.

U finalu muškog košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju, reprezentacija SAD-a je sa 87:82 nadvisila Francusku i tako stigla do svojeg 16 zlata, četvrtog uzastopnog. Najjača košarkaška nacija svih vremena uz to ima još jedno srebro (Munchen 1972) te dvije bronce (Seoul 1988 i Atena 2004), a jedine igre na kojima nisu osvojili medalju (Moskva 1980) nisu niti nastupili.

Francuzima je ovo treće srebro (London 1948 i Sydney 2000) ujedno i treća medalja.

Francuska je svladala SAD u grupnoj fazi natjecanja sa 83:75, cijeli turnir je igrala odlično i Tricolori su se s pravom nadali da bi mogli ponovno iznenaditi Amerikance. SAD je nakon prve četvrtine imao +4, a na odmor se otišlo s dohvatljivih +5. Nakon treće četvrtine SAD se odvojio na +8, no Francuzi su odličnom igrom u zadnjoj četvrtini stalno pritiskali, pred kraj su došli do 82:85, no Durant je s dva slobodna bacanja postavio konačni rezultat.

SAD je do zlata, kako na turniru, tako i u finalu, predvodio Kevin Durant. Francuzima je zabio 29 uz šest skokova, a najviše mu je pomogao Jayson Tatum s 19 poena i sedam skokova. Kod Tricolora, košarkaš NY Knicksa Evan Fournier zabio je 16, kao i Rudy Gobert uz osam skokova.

Dvoboj za broncu igra se danas u 13 sati između Slovenije i Australije.


Tagovi

američka košarkaška reprezentacijaFrancuskaFrancuska košarkaška reprezentacijaKevin DurantJayson TatumRudy GobertEvan Fournier

Ostale Vijesti