FIBA potvrdila: Hrvatska će igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 19.09.19. | 11:42

Vijest koju smo danima čekali.

Ono o čemu se zadnjih dana nagađalo kao o prilično sigurnoj stvari, sada je dobilo i službenu potvrdu od krovne svjetske košarkaške organizacije. FIBA je objavila koje će 24 reprezentacije nastupiti u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, a među njima se našla i Hrvatska!

Podsjetimo, našoj selekciji poklopili su se rezultati te su zbog plasmana na prvenstvu gotovo sve europske reprezentacije koje su nastupile na Mundobasketu ujedno i izborile plasman u kvalifikacije, izuzev Crne Gore. To je otvorilo dva prazna mjesta za europske reprezentacije, koje su popunile dvije najbolje rangirane po ljestvici FIBA-e. To su Slovenija i Hrvatska, tako da će Veljko Mršić i njegovi izabranici dobiti poklon šansu da ipak nastupe na Dalekom istoku. 

Kvalifikacije će se igrati na četiri različita turnira, svaki će imati po šest učesnika, a samo osvajači turnira će se plasirati na OI. Ukupno je 12 mjesta u Tokiju, a osam sudionika već je poznato. To su Španjolska, Argentina, Francuska, Australija, SAD, Iran, Nigerija te domaćin Japan.

(foto: Pixsell)


Tagovi

Tokio 2020Olimpijske igreHrvatska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti