Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dva izazova za Okorna: Integracija Prkačina u igru Cibone te revitalizacija Gnjidića

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.03.22. | 08:00

Cibona si je porazom u Železniku kod FMP-a praktički zatvorila vrata abaligaškog doigravanja. To je ujedno bio i prvi poraz Gašpera Okorna u 13 utakmica koliko sjedi na klupi Vukova

Cibona si je porazom u Železniku kod FMP-a praktički zatvorila vrata abaligaškog doigravanja. To je ujedno bio i prvi poraz Gašpera Okorna u 13 utakmica koliko sjedi na klupi Vukova. Nije to, međutim, bila loša utakmica Zagrepčana: nedostajao je obrambeni skok, dok je napad dosta patio zbog smanjenog učinka trenutno najboljeg igrača Amara Gegića. 24-godišnjak nije bio u pravom ritmu, a kada on ostane zakočen onda se to i odrazi na rezultatu Cibone. No dobro, pozitivna je stvar što se krenulo pričati o ulasku u regionalno doigravanje, za razliku od prethodnih sezona kada se u ovoj fazi sezone kalkuliralo jedino s računicom o ostanku u tom društvu.

Sada, međutim, kreće borba za prvenstvo Hrvatske. Furnir bi trebao biti lakoćom apsolviran pa se onda u Ligi za prvaka u deset utakmica treba prenijeti forma kakvu je Cibona imala proteklih mjeseci. A Okorn morati odraditi par stvari ako želi pored Splita i Zadra dodati i drugi trofej u sezoni. Prva stvar kojom se 48-godišnjak mora pozabaviti jest na pravi način integrirati rekovalescenta Roka Prkačina u igru momčadi. Toni Nakić je proigrao u posljednjih mjesec i pol dana i to na poziciji četiri koju je punio tijekom Rokovog izostanka. Prkinim dolaskom, Nakić će se sada spustiti nazad na trojku i tu će bilježiti najviše minuta. Nathan Reuvers i Danko Branković će se izmjenjivati na centarskoj poziciji, a i tu s dodatkom Prkačina ima nekoliko zanimljivih varijanti koje Okorn može isprobati, ali i pritom pažljivo raspodijeliti minute kako ne bi bilo nezadovoljnih. Druga stvar kojom se strateg zagrebačkog kluba mora pozabaviti i na kojoj se radi je revitalizacija napadačkog učinka Lovre Gnjidića. Prvi razigravač kluba sramežljivo gleda prema košu i svi bi bili zadovoljniji kada bi njegov napadački doprinos bio značajniji. Pa čak i ako po strani stavimo poene, Cibona bi profitirala njegovom agresivnijom igrom i ulazima pod koš te izbacivanjem lopte prema suigračima.

Pragmatični Okorn je svjestan toga, a slovenskom treneru će olakšati posao činjenica da su igrači prihvatili njegov način rada. Kupio je svlačionicu svojim ležernijim pristupom i to je jedna od očitijih promjena u odnosu na njegovog prethodnika Vladu Jovanovića koji je ipak držao veću tenziju među igračima. A gledajući dosadašnje rezultate, Okorn bi na zagrebačkoj adresi mogao stanovati i iduće sezone. Jasno, tek se treba odvrtjeti domaće prvenstvo, no već je sada jasno kako je Cibona pod njim proigrala.

Prije kraja sezone ključno je potpisati Danka Brankovića, dečka koji se promovirao u veliku snagu kluba i koji ne bi smio samo tako zapaliti dalje. U klubu rade na tome, no stvar još nije blizu realizacije. Za Gegića se također naveliko raspituju u klubu i pitanje je može li ga Cibona zadržati na rosteru za iduću sezonu (za njegove usluge bi se moglo dobiti između 200 i 250 tis. eura), iako čelni ljudi kluba ističu da se želi zadržati ova momčad na okupu i za iduću sezonu. Igrač oko kojeg se vjerojatno najviše lome koplje je Jose Vildoza. Argentinac na svoj dan ima poene u rukama, ali pitanje je da li se njegov sporiji tempo igre uklapa u ovu igru Cibone. Vildoza bi iduće sezone mogao prema Španjolskoj...

No, te stvari su ionako predaleko i dosta je nezahvalno kalkulirati što će se dogoditi koncem sezone, tko će otići, a tko ostati. Cibosima sada slijedi borba za domaće prvenstvo u kojoj trenutno slovi za prvog favorita. Ni Zadar ni Split nisu u ovakvoj formi.



Tagovi

ABA ligaCibonaRoko PrkačinLovro Gnjidić

Ostale Vijesti