Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

Drugi put u povijesti Hrvatske: Dalmatinsko finale prvenstva u košarci

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 23.05.21. | 19:50

Zadar je u majstorici nadvisio Goricu.

Košarkaši Zadra nisu priredili iznenađenje te su u majstorici polufinala svladali Goricu u dvorani Krešo Ćosić sa 85:68 i plasirali se u svoje 12. finale u povijesti. U finalu će igrati protiv Splita koji je u dvije utakmice nadvisio Cibonu te ćemo gledati reprizu finala iz 2008. kada su Zadrani s ukupnih 3-2 svladali Žute i stigli do svojeg drugog i posljednjeg naslova prvaka u povijesti.

Finale prvenstva igra se na tri pobjede, a prednost domaćeg terena ima Zadar koji je redovni dio sezone završio na prvom mjestu s omjerom 29-4, a Splićani su završili drugi s tri pobjede manje.

U redovnom dijelu sezone Zadar i Split upisali su pobjede na domaćem terenu, Zadar dvije, a Split jednu. U ABA ligi, obje momčadi slavile su u gostima, a u finalu Kupa Kreše Ćosića u Omišu Zadar je slavio 79:70. Ukupni omjer ove sezone je 4-2 za Zadar.

Zadrani u današnjoj utakmici nisu doveli pobjedu u pitanje. Nakon prve četvrtine bilo je +4, a na poluvremenu +12. Na kraju treće četvrtine Zadar je imao prednost od 22 poena razlike i riješio pitanje pobjednika.

Zadrane su predvodili Dominik Mavra s 19 poena, 9 asistencija i 4 skoka te Justin Carter s 14 poena i 4 skoka. Najbolji kod Gorice bio je Karlo Uljarević s 14 poena i 7 skokova.


Tagovi

KK Split

Ostale Vijesti