Dončić najboljom tinejdžerskom partijom u povijesti EuroBasketa nadmašio Dražena i Kukoča

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.09.17. | 09:28

Jučer je odveo Slovence u polufinale sa 27 postignutih poena.

> Slovenija u spektaklu protiv Latvije izborila polufinale!

Dragić je zabio 26 poena uz osam asistencije i šest skokova, no show je na kraju ukrao 18-godišnji igrač Real Madrida. Dončić je utakmicu završio s 27 poena, devet skokova, četiri trice i šutom 7 od 14. Postigao je ključne poene za Sloveniju kada je Latvija žestoko odgovorila na krilima Kristapsa Porzingisa.

Oduševljava lakoća kojom Dončić zabija poene, ali i količina pametnih rješenja koje posjeduje u svojoj igri. Jučer je bio silno motiviran, vidjelo se da želi izgorjeti na terenu, baš kao i ostatak slovenske reprezentacije. Dončića već dugo proglašavaju novim Draženom i uspoređuju s najvećim europskim igračima u povijesti, ali već je jučer najavio bi ih mogao nadmašiti tokom karijere. Jučer ih je pak nadmašio u jednoj drugoj kategoriji. 

Njegovih jučerašnjih 27 poena drugi je najbolji rezultat nekog tinejdžera na EuroBasketu. U ovim godinama legendarni Dražen Petrović ubacio je 25 poena, Vlade Divac također 25, Toni Kukoč 23, a jedini je bolji od njega je Arvydas Sabonis sa 28 poena koje je ubacio kao 19-godišnjak.

Ipak, ovo se može ocijeniti najboljom partijom u povijesti EuroBasketa što se tiče tinejdžera jer Sabonis nije svoj učinak ostvario u ni približno tako izjednačenoj i sjajnoj utakmici. Dončić je potvrdio kako se fantastično nosi s pritiskom i velikim utakmicama sa samo 18 godina na leđima. Što nas tek čeka u budućnosti od ovog supertalenta možemo samo zamišljati. Dončić je budućnost košarke, a vrlo uskoro, možda već i nakon ove sezone gledat ćemo ga u NBA ligi s najboljim igračima svijeta.

 

 

(Foto: FIBA)


Tagovi

Luka DončićEurobasket 2017

Ostale Vijesti