USA Today Sports
USA Today Sports

Dobili po prstima: Bucksi kažnjeni radi vrbovanja Bogdana Bogdanovića

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 21.12.20. | 20:05

O ovome se špekuliralo, no nisu mnogi vjerovali da bi se moglo ostvariti.

Kako javlja Shams Charania, Milwaukee Bucski bit će kažnjeni radi prijevremenog vrbovanja (eng. tampering) Bogdana Bogdanovića u namjeri da ga dovedu u svoje redove.

Sâm free agency počeo je tek 20. studenog u petak, te se tek od tad moglo pregovarati s igračima koji su slobodni agenti. Razmjene igrača pod ugovorom moglo se raditi i ranije.

Ipak, u namjeri da ga dovedu, srpski igrač i njegova tadašnja momčad Sacramento Kings morali su izvesti tzv. sign-and-trade, odnosno prvo potpisati s njim novi ugovor (s obzirom da je bio ograničeni slobodni agent), pa ga onad razmjenom poslati u Buckse.

Razvidno je da ovaj manevar uključuje potpisivanje slobodnog agenta, tako da su Bucksi kažnjeni, i to oduzimanjem izbora druge runde Drafta 2022. Ne samo da su orkestrirali ovaj manevar, nego se na kraju Bogdanovićev prelazak u Buckse izjalovio. Odnosno stopiran je od strane samog košarkaša s obzirom da on nije dao svoj pristanak.

Osim ovog, sjećamo se primjera tamperinga s puno rigoroznijim posljedicama. Ljeta 2017. generalni menadžer Los Angeles Rob Pelinka htio je Paula Georgea dovesti u Staples Center, no zbog preuranjenog razgovora s njegovim agentom organizacija je kažnje s čak 500 tisuća dolara.



Tagovi

Milwaukee BucksBogdan BogdanovićSacramento KingsNBA tradeovi

Ostale Vijesti