Isaiah J. Downing/USA TODAY Sports
Isaiah J. Downing/USA TODAY Sports

Dario Šarić na korak od prelaska u novi klub?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 06.12.21. | 13:26

Sunsi pod svaku cijenu žele dovesti Younga…

Američki mediji svakog novog dana sve više i više pišu o NBA trejdovima. Razlog je jednostavan, sve je bliži 15. prosinac, a to je datum kojeg će oni igrači koji su potpisali nove ugovore ovog ljeta biti u mogućnosti promijeniti klubove.

 Thaddeus Young jedan je od igrača koji su ovog ljeta promijenili klubove. U sklopu velikog trejda on je preselio u Teksas zajedno s Al-Farouq Aminuom i nekoliko pickova za nadolazeće draftove, dok je put Chicaga otišao DeMar DeRozan. Iako se ispočetka pisalo kako su se Bullsi odrekli previše toga, ispostavilo se da je potez uprave Chicaga bio fantastičan. DeRozan je, u momčadi kojoj igraju Vučević, LaVine i Ball, prvo ime momčad te i dalje igra sjajnu košarku. Ako ovako nastave, Bullsi će sigurno do playoffa, a neki idu toliko daleko da im predviđaju finale konferencije. Tko zna…

U San Antonio je došao Young, 33-godišnji krilni centar koji je svojevremeno bio 12 pick na NBA draftu. Najveći trag ostavio je u 76ersima čiji je član bio sedam godina, dobro je igrao i u dresu Indiane, dok je protekle dvije sezone bio član Bullsa.

Igrao je dobro, postotak iz igre mu nikad nije bio bolji te su u njemu Bullsi imali sjajnog rotacijskog igrača. Ipak, mogućnost da dobiju DeRozana je nešto drugo za Younga i nekoliko pickova za njih je bila prilika koju nisu smjeli propustiti, usprkos velikom ugovoru kojeg ima nekadašnja zvijezda Toronta i Spursa.

Ove sezone Young bilježi svoje najgore brojke otkako je stigao u NBA ligu. U prosjeku zabija 6.9 koševa po utakmici, a tu su još 3.7 skokova i 2.6 asistencija. Jasno, u Spursima kod Popovicha će malotko 'nabildati' statistiku, ali i kad je bio rookie je igrao bolje. A i više.

Samim time, jasno je zašto je Young nezadovoljan. Pojavila se priča kako prije 2022. godine želi u novi klub, a kao najizgledniji kandidat za njegovo dovođenje navode se Phoenix Sunsi.

Najnovije vijesti govore kako se trejd već dogovara, a Sunsi su Spursima ponudili Šarića i Smitha. Spursi žele i pick prve runde drafta, ali Sunsi u ovom trenutku nude pick druge runde.

Osim što im je zanimljiv zbog svojih igračkih kvaliteta, Sunsi žele Younga jer je u posljednjoj godini ugovora prema kojem na godišnje zarađuje 14 milijuna dolara. To je više od onoga što kombinirao opterećuje klupski budžet kad je riječ o Smithu i Šariću, ali činjenica da je u posljednjoj godini ugovora i da bi onda na ljeto mogli dodatno osnažiti svoju momčad koja ove sezone, baš kao i one prošle, izgleda sjajno, klupskim čelnicima je posebno zanimljiva.

Nadalje, Šarić je netko tko bi se svojom igrom, kad se jednog dana vrati na parkete, mogao biti od velike koristi Spursima. Popovich bi ga sigurno naučio košarci kakva se igra u San Antioniju, a budući da je Šibenčanin igrač s visokim IQ-om te mu se nije teško prilagoditi igri u kojoj je fokus stavljen na tim i tehniku, a ne pojedinačnu kvalitetu i silinu, Spursi bi za njega mogli biti idealan fit.

U slučaju trejda, koji se može ostvariti usprkos tome što je Šarić ozlijeđen, Šariću bi to bio četvrti klub u karijeri. Igrao je za 76erse, Timberwolvese i Sunse, a teško se ozlijedio u prvoj utakmici finala prošle sezone nakon čega je postalo jasno da je ova sezona za njega izgubljena.

Spomenimo za kraj kako je Šibenčanin u drugoj godini trogodišnjeg ugovora, ove sezone će njegov bankovni račun biti uvećan za 8.5 milijuna dolara, dok će u posljednjoj godini ugovora dobiti 9.2 milijuna dolara.


Tagovi

Dario ŠarićPhoenix SunsGregg PopovichSan Antonio Spurs

Ostale Vijesti