Cibona u dramatičnoj utakmici i sjajnoj atmosferi svladala Šibenik za plasman u polufinale

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 16.02.17. | 21:58

Zagrebačka ekipa je u tijesnoj i izjednačenoj utakmici s dva razlike bila bolja od jednog od domaćina turnira, Šibenika.

 

Cibona je posljednji polufinalist Kupa Krešimira Ćosića. U neizvjesnoj utakmici na Baldekinu pobijedila je Šibenik sa 77:75 i plasirala u polufinale u kojem će igrati protiv drugog domaćina Jollyja.

Šibenik je predvođen ispunjenim tribinama i fanatičnom podrškom Funcuta odigrao odličnu utakmicu, ali su šira klupa Cibone i sjajni Željko Šakić koji je na kraju imao 23 koša, 11 skokova i pet asistencija, bili prejaki za borbene Šibenčane.

Prva četvrtina pripala je Šibeniku koji je trice gađao 6-9, a jedini raspoloženi kod Zagrepčana bio je Šakić koji je u prvoj dionici zabio 12 koševa. Šibenik je prednost držao i do kraja poluvremena te je na odmor otišao s vodstvom 45:39.

U nastavak utakmice Cibona ulazi odlično i brzo je anulirala prednost domaćina. U posljednjoj četvrtini ponovno se budi Šakić, ali i Luka Žorić koji je na kraju zabio 18 koševa, i Cibona dolazi do preokreta.

Šibenik je u posljednjem napadu imao tricu za pobjedu, ali Ivan Sirišćević nije uspio pogoditi tricu. Najbolji kod Šibenika bio je Ivan Ivanov s 21 košem. 

Polufinalni dvoboji Cibona - Jolly i Zadar - Cedevita igraju se sutra.

> Zadar uvjerljiv protiv Splita za polufinale protiv branitelja naslova

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

GKK ŠibenikKup Krešimira Ćosića

Ostale Vijesti