Celticsi se izvukli sa zvukom sirene, potom ih dotukao Westbrook, dobra večer Bendera, Šarića i Hezonje (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 01.03.20. | 08:39

Uzbudljiva završnica derbija dana u NBA ligi.

„Previše smo se koncentrirali na Jamesa Hardena, da smo zaboravili na njihovog drugog MVP igrača“, izjavio je Jaylen Brown po završetku derbija dana u NBA ligi između Houstona i Bostona. Upravo je Brown najzaslužniji što je neizvjesna i izjednačena utakmica otišla u produžetak.

Naime, Rocketsi su imali tri poena prednosti pet sekundi prije kraja, nakon čega je Jayson Tatum namjerno promašio slobodno bacanje. Lopta je stigla do Browna koji sa zvukom sirene pogađa za 104-104 i odlazak u produžetke.

 

 

Tamo je glavnu riječ držao Russell Westbrook, najbolji igrač Raketa sinoć koji je utrpao 41 poen uz osam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. S druge strane, Hardena su uspjeli poprilično zaustaviti jer je zabio 21 poen, ali uz užasan šut za tri poena 4-17, a nije uspio postići nijedan koš u posljednjoj četvrtini, kao ni u produžetku, stoga je sve spalo na Westbrooka.

Dodajmo da je Westbrook 30. utakmicu zaredom zabio 20 i više poena, čime su oni Harden postali prvi suigrači kojima je to uspjelo u istoj sezoni nakon Jerrya Westa i Elgina Baylora.

Dobar je kod pobjedničke momčadi bio i Robert Covington sa 16 poena i 16 skokova, dok je kod Celticsa najzapaženiju ulogu uz Browna (22p) imao Jayson Tatum sa 32 poena, 13 skokova, pet asistencija te po dvije ukradene i blokade, a Marcus Smart je zabio 26 poena.

„Mislim da je bolja momčad pobijedila, bili su bolji od nas, ne za puno, ali za jedan poen“, rekao je Brad Stevens, trener Bostona. Rocketsima je ovo bila šesta uzastopna pobjeda, deseta u 12 okršaja.

 

 

Memphis je prekinuo crni niz od pet uzastopnih poraza pobjedom nad Lakersima 105-88, koji su igrali svoju back-to-back utakmicu. LeBron James nije mogao sam sa 19 poena, 10 asista i osam skokova, dok je Griezzliesa vodio Ja Morant sa 27 poena i 14 asistencija.

U hrvatskom okršaju između Bendera i Šarića, pobjedu je odnio prvospomenuti čiji su Golden State Warriorsi pobijedili Sunse 115-99. Bender je odigrao svoju najbolju utakmicu od kad je stigao u redove Warriorsa - za pola sata provedenih na parketu upisao je 13 poena, devet skokova i četiri asistencije, dok je Dario Šarić ubilježio 11 poena za 28 minuta na parketu. Uz to, imao je devet skokova i tri asistencije te blokadu.

Sinoć je nastupio i Mario Hezonja koji je odlično iskoristio skromnu minutažu u porazu Portlanda od Atlante 129-117. Hezonja je za 13 minuta u igri zabio osam poena (4-5 šut), uz četiri skoka i dvije asistencije. Najbolji kod Blazersa bio je CJ McCollum sa 35 poena, dok je Whiteside zabio 21 uz 13 skokova.

Pobjedničku momčad predvodili su Trae Young sa 25 poena i 15 asistencija te John Collins sa 24 poena i 10 skokova te četiri asista, dvije blokade i ukradenu loptu.

U ostalim utakmicama Knicksi su slavili nad Bullsima 125-115, Miami je pobijedio Brooklyn 116-113, a Cavsi, a koje nije nastupio Ante Žižić, poraženi su od Pacersa 113-104. Dodajmo da Luka Šamanić još nije debitirao za Spurse koji su sinoć tijesno pobijedili Orlando 114-113.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Russell WestbrookJaylen BrownJayson TatumJames HardenDario ŠarićMario HezonjaAnte ŽižićLeBron James

Ostale Vijesti