Cedevita u polufinalu doigravanja za prvaka lakoćom povela protiv Zagreba

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.05.15. | 20:29

Košarkaši Cedevite u prvoj su utakmici polufinalne serije doigravanja Prvenstva Hrvatske u Domu sportova pobijedili Zagreb sa 91:74 i poveli u 1:0. Sljedeći susret igra se u subotu u Trnskom, a finale će izboriti momčad koja prva ostvari dvije pobjede.

Cedevita je kao i prije samo četiri dana u posljednjem susretu ligaškog dijela prvenstva u Ligi za prvaka bila uvjerljiva protiv 'Mrava', koji su u doigravanje krenuli s četvrte pozicije.

Zagreb niti jednom nije došao u vodstvo, a Cedevita je rutinski došla do pobjede. Već nakon osam minuta igre je bilo plus 17 za branitelja naslova, a šuterski raspoložen Tomislav Zubčić je u tom periodu zabio četiri trice. Prednost iz prve dionice su domaćini lako čuvali do kraja. Bilo je i više od 20 razlike, a najviše plus 24 u 26. minuti.

Bez Jasmina Repeše, kojeg neće biti do kraja sezone, Veljko Mršić nije imao većih problema i pobjeda i vodstvo u polufinalnoj seriji koja se igra na dvije pobjede niti u jednom trenutku nije bilo upitno.

Na poluvremenu je Cedevita vodila 46:32, a krajem treće četvrtine je Zagreb serijom od 8-0, sa 64:40 došao na 64:48. Uoči četvrte dionice rezultat je bio 66:50, ali 'Mravi' više od toga nisu mogli. Zaostatak je bio prevelik.

Kod Cedevite kod koje u sastavu nije bilo Ivana Ramljaka i Marija Delaša, Zubčić je upisao 15 poena i osam skokova. Stanko Barać (3 skoka) i Marko Arapović (4 skoka) su zabili po 14 poena, a Karlo Žganec je ubilježio 10 poena, 10 skokova i pet asistencija. Kod Zagreba je najbolji bio Hrvoje Vučić, koji je upisao 17 poena i šest skokova, dok je Jure Perić ubacio 16, a Ivan Mileković 11 koševa.

Druga utakmica polufinalne serije i prva meč lopta Cedevite za finale na rasporedu je u subotu u Trnskom.

Prije dva dana 1:0 u seriji na dvije pobjede povela je Cibona protiv Zadra.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

domaća košarkaA-1 Liga za prvakaKK ZagrebCedevita

Ostale Vijesti