Rob Gray-USA TODAY Sports
Rob Gray-USA TODAY Sports

Bogdanović promašio šut za pobjedu i oprostio se od sezone, nesvakidašnji učinak Chrisa Paula (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 29.04.22. | 07:39

Čeka se još jedan četvrtfinalist.

Nakon sinoćnje tri utakmice, imamo popis sedam od osam četvrtfinalista ovosezonskog doigravanja. Posljednjeg ćemo dobit nakon jedne ili dvije utakmice između Minnesote Timberwolvesa i Memphis Grizzliesa. Memphis u ovom trenutku vodi s 3-2, a iduća utakmica igra se u tri sata ujutro po hrvatskom vremenu. Domaćin je Minnesota.

Prolaz u iduću fazu natjecanja sinoć su ostvarili Philadelphia 76ers koja je sa 132:97 razbila Toronto Raptorse, zatim Phoenix Sunsi koji su potvrdili 'pole position' te su sa 115:109 pobjedom kod New Orleans Pelicansa stigli do 4-2 u seriji, a posljednjeg sudionika četvrtfinala saznali smo nakon zanimljivog i izjednačenog dvoboja između Utah Jazza i Dallas Mavericksa. Dallas je na kraju slavio sa 98:96 i završio sezonu Bojana Bogdanovića koji je u posljednjem napadu imaš šut za pobjedu, ali nije pogodio. Iza Bogdanovića je solidna šuterska večer u kojoj je zabio 19 poena uz četiri skoka, asistenciju i ukradenu loptu. Babo je bio drugi najbolji strijelac Jazza nakon Donovana Mitchella koji je zabio 23 uz devet asista i osam skokova. Ipak, igrači Ute nisu mogli parirati sjajnom Luki Dončiću koji je ostao vrlo blizu triple-doubleu (24p, 9s, 8a, 2ul, 2bl). Ključna je bila treća četvrtina u koju je Dallas pobijedio sa 17 razlike i tako stigao do prolaza u polufinale Zapada u kojem će igrati protiv Phoenix Sunsa. Dallasu je to bio prvi prolaz u doigravanju nakon 11 godina. Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

New Orleans Pelicansi, koji su doigravanje osigurali preko play-in turnira, jako su se dobro držali protiv vodeće momčadi prvog dijela sezone, Phoenix Sunsa. No, nakon 2-2 u seriji, Sunca su ubacila u višu brzinu i stigla su do konačnih 4-2 i prolaza u iduću fazu natjecanja. Sinoć je Phoenix slavio u New Orleansu sa 115:109, uz nesvakidašnji šuterski učinak Chrisa Paula. Bek gostiju šutirao je 14/14, zabio je ukupno 33 poena, a pritom je dodao i osam asistencija te pet skokova. Imao je solidnu pomoć u Deandre Aytonu (22p, 7s, 4a) i Mikalu Bridgesu (18p, 3s, 2a, 2ul), a povratnik Devin Booker zabio je 13 uz 5 skokova i tri asista. Kod domaćina Brandon Ingram zabio je 21 uz 11 asista i 5 skoka, a Pelicansi su imali još šest dvocifrenih igrača. Nedovoljno za novo iznenađenje. Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Nakon što je Philadelphia povela s 3-0 u seriji protiv Toronta očekivala se 'metla'. No, Toronto se vratio, a sinoć je imao priliku na domaćem parketu izjednačiti seriju na 3-3. Međutim, Philadelphia je odigrala najbolju utakmicu serije, slavila je s čak 35 razlika, prije svega na krilima Joela Embiida (33p, 10s, 3bl, 2ul, a), Tyresea Maxeyja (25p, 8a, 3s) i Jamesa Hardena (22p, 15a, 6s). Kod Raptorsa raspoloženi su bili Chirs Boucher (25p, 10s) i Pascal Siakam (24p, 7s, 7a, 3ul), ali na kraju nisu mogli protiv motiviranih Sixersa koji će u polufinalu Istoka igrati protiv goropadnog Miami Heata. Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.


NBA doigravanje, 28. travnja:

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 97:132 (2-4)

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 109:115 (2-4)

Utah Jazz - Dallas Mavericks 96:98 (2-4)


Tagovi

NBAToronto RaptorsPhiladelphia 76ersNew Orleans PelicansPhoenix SunsUtah JazzDallas Mavericks

Ostale Vijesti