USA TODAY sports
USA TODAY sports

Bio je deveti izbor na NBA draftu 2017. godine, a sad će igrati u razvojnoj ligi za Knickse

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 01.02.21. | 18:01

Mnogi su govorili da je on 'krađa' spomenutog drafta, a na kraju se pokazao kao jedno od najvećih razočaranja…

Iza sebe ostavio je Donovana Mitchela, Bama Adebaya, John Collinsa, Jarretta Allena, OG Anunobyja i Kylea Kuzmu, ali ipak su svi spomenuti igrači zasad pokazali puno više od onoga što se očekivalo od njega. Bio je peti playmaker izabran na draftu 2017. godine, ispred njega bili su Markelle Fultz, Lonzo Ball, De'Aaron Fox i Frank Ntilikina, ali kad je Adam Silver pročitao njegovo ime kao deveti izbor drafta, mnogi analitičari u studiju rekli su da bi upravo on mogao biti 'krađa' drafta.

Jalen Rose usporedio ga je sa Steveom Francisom, trostrukim All-Starom i nekadašnjim drugim izborom NBA drafta. Vjerovalo se da bi u Dallasu mogao s vremenom postati član udarne petorke, što se u konačnici i dogodilo. U prvoj sezoni u NBA ligi igrao je nešto manje od 30 minuta u prosjeku te je odmah postao i starter, imao je 15.2 poena po utakmici, 3.8 skokova i 5.2 asistencija, ali to mu je ujedno bila i najbolja sezona i najbolje što je pokazao u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Nakon dvije sezone u Dallasu, Dennis Smith Jr. u velikom je trejdu otišao šut Velike jabuke. Kristaps Porzingis je došao kod Marka Cubana, Smith Jr., Matthews i Jordan svoj su novi dom dobili u Maddison Square Gardenu, a tko je bolje prošao u tom poslu, na vama je da sami procijenite. Podsjećamo, nje samo Latvijac otišao put Teksasa, već su mu se priključili Tim Hardaway Jr., Trey Burke i Courtney Lee pa tako vjerujemo da dvojba nije pretjerano velika. Naravno, ako ona uopće postoji.

Dennis Smith Jr. morao je u dosadašnjoj karijeri biti puno važniji faktor u NBA ligi. Ponavljamo, vjerovalo mu se više nego primjerice Mitchellu ili Adebayu, ali on nije ispunio očekivanja NBA skauta i analitičara. Odlazak u Knickse za njega je trebao biti veliki napredak, trebao je postati lider i starter u momčadi koja žudi za velikom zvijezdom i pravim liderom posljednjih nekoliko sezona, ali ništa od navedenog nije se dogodilo.

Smith Jr. je peti najmlađi igrač u povijesti lige koji je ostvario triple-double. Zanima vas tko je ispred njega? Samo Lonzo Bal, Makelle Fultz, Luka Dončić i LeBron James.

Ove sezone 23-godišnjak rodom iz Sjeverne Karoline ove je sezone u rotaciji Toma Thibodeaua pao u treći plan. Ispred njega su u rotaciji Frank Ntilikina, Elfrid Payton i Austin Rivers pa je tako Smith Jr. postao četvrti izbor na mjestu razigravača.

Ove sezone Smith Jr. nastupio je tek u tri utakmice. U prosjeku, na terenu je proveo 9.3 minute, postigao je ukupno 9 poena, a u prosjeku je imao 1 asistenciju, jednako toliko ukradenih lopti i 0.7 skokova.

Thibs je oduvijek bio poznat kao jedan od onih trenera kojima je obrana na prvom mjestu. Uostalom, u početku svoje karijere radio je kao defenzivni koordinator, a obrana nije nešto po čemu je poznat Smith Jr.

Kako ova sezona ne bi bila za njega potpuno izgubljena, Knicksi su odobrili njegov zahtjev da igra u razvojnoj ligi.

Inače, osim njega u razvojnoj momčadi Knicksa igraju još i Brazdeikis, Labissiere, Patton i Pinson. Dodajemo za kraj kako još uvijek nismo vidjeli najbolje od ovog zanimljivog playmakera kojem na kraju sezone ističe ugovor te postaje zaštićeni slobodan igrač.


Tagovi

Dennis Smith Jr.NBA razvojna ligaG legueNBANew York Knicks

Ostale Vijesti