SERGIO PEREZ/Action Images
SERGIO PEREZ/Action Images

Amerikanci u drugom poluvremenu slomili Španjolce, Slovenci se prošetali do polufinala

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.08.21. | 09:11

Furiji nije pomogao sjajni Rubio, a Dončić polako, ali sigurno gura prema medalji.

Danas je na Olimpijskim igrama u Tokiju na rasporedu četvrtfinale košarkaškog turnira, a u dvije do sad utakmice polufinale su izborili SAD i Slovenija.

U prvoj utakmici dana Slovenci su se s lakoćom obračunali protiv Njemačke koju su pobijedili rezultatom 94:70.

Dončić i društvo su već nakon prve četvrtine pobjegli na dvocifrenu prednost, koju su Nijemci do poluvremena nešto smanjili, 44:37. Međutim, nakon odmora Slovenci ponovno bježe na dvocifrenu prednost, koja se sjajnom zadnjom četvrtinom penje do krajnjih +24.

Pobjednike su do polufinala vodili Zoran Dragić s 27 koševa te Luka Dončić s 20 ubačaja, osam skokova i 11 asistencija.

SAD je u košarkaškom klasiku pobijedio Španjolsku rezultatom 95:81 te također izborio mjesto među četiri najbolje reprezentacije na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Španjolci su dobro ušli u utakmicu te su prvu četvrtinu odnijeli na svoj mlin rezultatom 21:19. U drugoj četvrtinu smo nastavili gledati izjednačenu košarku, a na odmor se otišlo rezultatom 43:43.

Nakon odmora Amerikanci ubacuju u brzinu više te rade seriju 14:1 te odlaze na dvocifrenu prednost iz koje se Španjolci do kraja susreta nisu mogli vratiti. Zadnji trzaj Rubia i društva bio je pred kraj treće četvrtine kad su došli na -6, no Amerikanci početkom zadnje dionice ponovno rade seriju s kojom se vraćaju na dvocifrenu prednost čime do kraja prelamaju utakmicu.

Amerikance su do trijumfa vodili Durant s 29 koševa i Tatum s 12, dok je kod Španjolaca najraspoloženiji bio Rubio s 38 koševa.

U polufinalu SAD čeka boljeg iz susreta Australija – Argentina, dok Slovenci za finale igraju protiv pobjednika susreta Italija – Francuska.


Tagovi

Olimpijske igreLuka DončićRicky RubioZoran DragićKevin Durant

Ostale Vijesti