Američka košarkaška reprezentacija ima novog namjenskog izbornika

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 05.12.19. | 09:10

Nacionalna vrsta Sjedinjenih Država na putu je vraćanja prosutog renomea.

Team USA pod vodstvom Gregga Popovicha ostvarila je najgori plasman u povijesti na Svjetskim prvenstvima. Nacionalni sastav završio je sedmi na Mundobasketu u Kini, a sljedeće službene utakmice čeka ga već u veljači.

U pitanju su kvalifikacije za FIBA AmeriCup, a izbornikom za tu akciju direktor reprezentacije Jerry Colangelo proglasio je Mikea Fratella, trenersku legendu na 19. mjestu NBA lige svih vremena po ukupnom broju pobjeda.

72-godišnjak proglašen je trenerom godine NBA u sezoni 1985./1986. vodeći Atlanta Hawkse , a zabilježio je ukupan omjer u karijeri od 666-542, odnosno 55.1%.

Također je bio izbornikom ukrajinske reprezentacije na Eurobasketu 2015., a do tog angažmana je došlo na upit ukrajinske i sovjetske košarkaške legende Oleksandra Volkova, kojeg je Fratello trenirao upravo u Hawksima.

Pomoćnici će mu biti Andy Greer i bivši zapaženi krilni centar, 45-godišnji Othella Harrington. Reprezentaciju SAD čekaju ogledi s Bahamima i Meksikom, a u ovoj akciji predstavljat će je igrači iz razvojne G-Lige.

 

 

 

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

američka košarkaška reprezentacijaJerry ColangeloMike FratelloOthella HarringtonOleksandr Volkov

Ostale Vijesti