14. picku NBA drafta prošle sezone prijeti kraj karijere

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 29.05.19. | 10:15

Ozljede su spriječile mnoge potencijalno briljantne NBA karijere.

Malo je nedostajalo da Denver Nuggetse ove godine gledamo u finalu Zapadne konferencije, no ipak je mladi sastav iz Colorada ostao za pola koraka kratak. Već su odavno na odmoru, no iz planinske države SAD-a stižu loše vijesti. Michaelu Porteru Jr.-u prijeti rani kraj karijere.

Mlado krilo nije odigralo nijednu utakmicu u svojoj rookie sezoni zbog dvije operacije leđa u samo osam mjeseci, a tijekom oporavka se razvio sindrom koji se naziva „padajuće stopalo“. Laički, radi se o stanju kada se stopalom ne može stati na petu i javlja se kada strada kralježnica.

Kako je javljeno, Porterova zdravstvena situacija je ozbiljnije naravni i prijeti opasnost da prekine karijeru već u 20. godini. Klub će mu osigurati intenzivnu terapiju, a ako bude potrebno ići će se na novi zahvat.

Prošle je godine Denver birao Portera kao 14. na draftu, a mladi igrač je zbog svoje radne etike i izvedbi na kampovima pohvaljen o strane trenera Mikea Malonea, prve violine Nikole Jokića i najiskusnije zvijezde Paula Millsapa.

Hoće li Porter dobiti priliku da ispuni svoj potencijal i krene graditi NBA karijeru, pod velikim je znakom pitanja.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto. Reuters)

 


Tagovi

Nikola JokićMike MaloneNBADenver NuggetsMichael Porter

Ostale Vijesti