Veliki dan za hrvatski boks: Boksački savez od iduće sezone postaje dio World Series Boxing lige!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.06.17. | 16:58

U planu je gradnja i boksačkog centra u Zagrebu.

Danas je u sjedištu Hrvatskog olimpijskog odbora predsjednik HOO, Zlatko Mateša zajedno s izvršnim direktorom World Series Boxing federacije, Kena Creasea objavio veliku vijest za hrvatski boks.

Naime, od iduće bi sezone Hrvatski boksački savez trebao postati dio Svjetske boksačke lige (WSB), što predstavlja značajan iskorak u razvoju hrvatskog boksa.

„Već neko vrijeme pregovaramo s Hrvatskim boksačkim savezom da dovedemo Hrvatsku u Svjetsku boksačku ligu i sretni smo što smo stigli gotovo do kraja s tim pregovorima. Vjerujemo da ćemo uz pomoć HOO i gradova domaćina diljem Hrvatske to ostvariti u siječnju 2018. kada starta nova sezona WSB-a“, kazao je Crease.

„Ovo je već osma godina WSB-a i od iduće godine će u njoj biti 16 natjecateljskih timova, a svake godine kvaliteta natjecanja raste. Zato nam je bitno koji će timovi sudjelovati i mogu li se natjecati na visokom nivou WSB-a“, dodao je.

Zadovoljstvo je izrazio i predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak.

"Pregovori su počeli prije godinu dana. Mnogi su prepoznali HBS izvan naše zemlje po rezultatima i po našem radu. Ne ulazimo u ovo natjecanje s ogromnim ambicijama da budemo prvi, bit ćemo sretni ako budemo peti, a siguran sam da nećemo ostati samo jednu godinu", rekao je Bošnjak.

U planu je i izgradnja boksačkog centra u Zagrebu najesen, koji bi trebao biti dovršen do početka sezone. Sastav tima koji će nastupati u WSB-u još nije poznat. Međutim, savjetnik u HBS Željko Mavrović nada se kako će sastav nacionalnog tima činiti boksači s područja Hrvatske, bez potrebe da dovodimo strance.

"Za jednu tako malu zemlju kao što je Hrvatska, velika je stvar biti dio WSB-a. Iz WSB-a će se lakše odlaziti na olimpijske igre i u profesionalni boks jer će menadžeri i promotori imati priliku vidjeti boksače", za kraj je rekao Mavrović.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatski olimpijski odborHrvatski boksački savezWorld Series Boxing

Ostale Vijesti