SUSANA VERA/Action Images
SUSANA VERA/Action Images

VELIČANSTVEN, NEMILOSRDAN, NEZAUSTAVLJIV: Borna Gojo preokretom donio Hrvatskoj vodstvo u polufinalu! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.12.21. | 18:08

Hrvatski reprezentativac slavio je u meču koji bi se mogao pokazati kao presudan dvoboj polufinala Davis kupa.

Borna Gojo, 279. igrač svijeta prema ATP ljestvici slavio je protiv čak 246 mjesta bolje pozicioniranog Dušana Lajovića i donio Hrvatskoj prednost od 1:0 u polufinalu Davis kupa. Lajović je dobio prvi set sa 6:4 nakon uvjerljivog vodstva Goje, ali nevjerojatni 23-godišnji Splićanin nije dopustio da ga to poremeti. Posljednja dva seta dobio je 6:3 i 6:2 čime je izborio veličanstvenu pobjedu nad debelo favoriziranim suparnikom. Borna Gojo je apsolutni hrvatski junak ovogodišnjeg Davis kupa, a nakon 27. igrača svijeta Lorenza Sonega popisu njegovih žrtava sada je pridružen i 33. Lajović.

Ovo bi se mogao pokazati kao ključan okršaj polufinala koje se igra na dva dobivena meča, budući da je Novak Đokavić veliki favorit protiv Marina Čilića s kojim ima međusobni skor od 17 pobjeda i samo dva poraza, kao što je i najbolji par svijeta Pavić-Mektić uvjerljivi favoriti protiv bilo koje kombinacije koju na teren pošalje srpski izbornik Viktor Troicki. Za sada su za taj susret kod Srba prijavljeni Đoković i Ćaćić. Napomenimo kako je nominacije za susret parova moguće naknadno mijenjati.

Prvi set

Gojo je sjajno otvorio meč. Servirao je prvi i nakon 30:0 Lajovića preokrenuo i uzeo prvi gem. Lajović je na svom servisu ekspresno poveo sa 40:0, ali Gojo je tada odigrao najbolji period u večerašnjem meču, izborio još teži preokret nego u prvom gemu i odmah na početku ostvario brejk. Uz nešto muke ponovno je dobio svoj servis i poveo s 3:0.

Potom oba igrača uspješno brane servis u dva uzastopna gema i dolazimo do 4:1 za Goju. Nažalost, tada kreće Lajovićeva ofenziva. Izveo je dva uzastopna brejka i uspješno čuvao servis za uspješan preokret i konačno slavlje rezultatom 6:4 u prvom setu.

Drugi set

Na početku drugog seta gotovo kao da smo gledali reprizu prethodnog. Gojo uspješno servira za 1:0, a Lajović na svom servisu radi četiri greške i poklanja brejk našem tenisaču. Srpski reprezentativac bijes je iskalio na reketu. Nakon razbijanja reketa uspijeva se trgnuti, dobiva svoj servis i vraća brejk, te ima priliku servirati za 3:3. Međutim, Gojo dolazi do trećeg brejka večeras i umjesto izjednačenja hrvatski predstavnik vodi sa 4:2.

Osmi gem drugog seta Borna je odigrao suvereno, dopustio Lajoviću tek jedan poen, a potom asom izborio značajnih 5:2. Srpski predstavnik je bez iskubljenog poena slavio na svom servisu, a Gojo tada kod rezultata 5:3 servira za set. S dva asa poveo je s 30:0, a potom snažan forehand poslao u aut. Kod idućeg poena bolje je namjestio isti udarac, poveo 40:15 i izborio dvije set-lopte. Bila je dovoljno samo jedna, odličan servis Lajović je uspio vratiti samo u mrežu i Borna Gojo sa 6:3 donosi Hrvatskoj izjednačenje u drugom setu. Kamere su u tom trenutku na tribinama madridske Arene uhvatile i Luku Modrića koji je došao podržati naše tenisače.

Treći set

Sjajan ulazak u odlučujući set! Servira Lajović, ali Gojo radi četvrti brejk i potom uvjerljivo dobiva na vlastitom servisu za neprocjenjivo vrijednih 2:0! Kod Lajovićevog servisa Gojina večerašnja priča poprima oblike prave bajke. Mašina sa Firula opet dolazi do brejka, potomk bez izgubljenog poena dobiva servis i vodi sa 4:0. U ovom trenutku Dušan Lajović djeluje potpuno izgubljeno.

Ipak, potom je sigurno servirao i smanjio na 4:1, ali isto je učinio i Gojo te poveo s 5:1. Lajović ponovno dobiva servis, što znači da Gojo servira za meč. Brzinski je poveo sa 30:0, a potom Lajović uz pomoć mreže smanjuje zaostatak. Sjajnim izlaskom na mrežu Gojo poentira i dolazi do dvije meč-lopte. Prvu nije iskoristio, Lajović je bio koncentriraniji tokom veoma duge razmjene. Drugu šansu gojo mu nije pružio, fantastičan servis Lajović je mogao poslati samo na tribine i Gojo je upisao veličanstvenu pobjedu.


Tagovi

Borna GojoDušan LajovićDavis Cup

Ostale Vijesti