Susana Vera Action Images
Susana Vera Action Images

Rusija osvojila Davis Cup, Čilić pao nakon srčane borbe u prvom setu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.12.21. | 19:33

Daniil Medvedev donio je svojoj reprezentaciji treću titulu u ovom natjecanju.

Daniil Medvedev je sa 7.6 i i 6:3 u setovima slavio protiv Marina Čilića. Time je Rusija osvojila ovogodišnji Davis Cup. Pošto je Andrej Rublev u ranijem terminu bio bolji od Borne goje, rusi su stekli neuhvatljivu prednost od 2:0, pa parovi uopće neće izlaziti na teren. Gledali smo napet prvi set i nešto manje neizvjestan drugi.

Prvi set

Marin je odlično servirao u uvodnom gemu, ispustio tek jedan poen i brzinski poveo s 1:0. Svoj servis gem bez većih problema čuva i Medvedev. Trend čuvanja servisa bez većih nevolja nastavio se do sedmog gema i rezultata 3:3. Čilić tada spašava prvu brejk loptu koju je izborio ruski predstavnik. Marin se pribrao i nakon dva vrlo dobra poena poveo s 4:3.

U idućem gemu i naš reprezentativac pokazuje zube i dolazi do svoje prve brejk prilike, u idućem poenu Medvedev ima puno sreće, Marinovom udarcu nedostajalo je par milimetara visine da padne s ‘prave’ strane mreže, imamo deuce, ali potom i drugu brejk loptu za Marina koju Medvedev spašava razornim servisom. Malo kasnije Rus se izvukao i poravnao na 4:4.

Marin ispušta samo jedan poen, a deveti gem zaključuje asom i vodi s 5:4. Uz nešto neizvjesnosti kod 30:30 Medvedev osvaja svoj servis i imamo izjednačen rezultat nakon prvih deset gemova, meč je gotovo potpuno ravnopravan.

Oba igrača i dalje serviraju pa nakon 6:6 ulazimo u tie-break. Kod vodstva 6:5 za Rusa, Marin je smashom spasio prvu set-loptu i izjednačio na 6:6, netko mora slaviti s dva razlike. Marin je spasio još jednu set-loptu, ali treću nije mogao i Medvedev je uzeo prvi set – 7:6 za Rusa.

Drugi set

Nakon prva tri gema u kojem obojica čuvaju svoj servis, Daniil Medvedev nažalost radi brejk i vodi s 3:1, a poslije svog servis gema dodatno povećava prednost. Marin uspješno servira za 4:2, a Medvedev povećava na 5:2.

Marin potom ozbiljno pada na svom servisu, gubi s 40:15 i Rusija ima dvije meč-lopte za Davis kup. Medvedev je iskoristio prvu. 7:6, 6:2, pobjeda Rusa s 2:0 u setovima.



Tagovi

Davis CupMarin ČilićDaniil Medvedev

Ostale Vijesti