Rađa: Ako budemo pravi, imamo velike šanse

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.09.17. | 08:08

Šef struke podijelio je dojmove o protivniku u osmini finala i dosadašnjem tijeku prvenstva.

Iza Hrvatske je pet utakmica u grupnoj fazi. U prve dvije protiv Mađara i Rumunja smo se tražili i dosta oscilirali usprkos pobjedama, no sljedeće tri utakmice donijele su napredak. Svladali smo Crnu Goru i Češku, a uz to smo pružili jako dobar otpor Španjolcima u borbi za prvo mjesto skupine.

˝Imamo pravo biti optimisti jer smo nakon početne nervoze odigrali tri jako dobre utakmice. Imamo pravo gledati optimistično prema onome što sada dolazi˝ - započeo je Rađa.

Hrvatska je jedini poraz pretrpjela od Španjolaca koji su bili neprikosnoveni u grupnoj fazi, ali protiv njih se nismo osramotili. Dobar dio utakmice smo se čvrsto držali i pokazali kako im možemo parirati u gotovo svim dijelovima igre.

˝Sve su to ljudi od krvi i mesa. Jako su kvalitetni, imaju šest NBA igrača i neospornu kvalitetu igrača koja u svakom trenutku može izaći na površinu. Protiv njih morate biti koncentrirani svih 40 minuta. Samo tri minute pada i dolazite u situaciju iz koje više nema povratka˝ - izrazio je Rađa respekt prema glavnom favoritu turnira.

Rusi su ušli u osminu finala kao treća momčad svoje skupine iza Latvije i Srbije iako su bili bodovno izjednačeni s njima. Jedini poraz doživjeli su od Latvije, a zna se i odakle prijeti najveća opasnost u njihovim redovima. Pod košem je NBA centar Timofej Mozgov, a izvana je to sjajan šuter Aleksej Shved.

˝Rusi kao Rusi, oni su uvijek kvalitetni i nepredvidljivi. Oni mogu odigrati izvanredno, a mogu izgledati jako loše. Vidjet ćemo kakvi će oni biti, ali važnije mi je kako ćemo mi izgledati. Ako budemo u pravom izdanju, onda vjerujemo da imamo velike šanse˝ - poručuje šef hrvatske struke.

Za kraj se Rađa osvrnuo na hrvatsku momčad i suradnji struke s igračima. Pred Hrvatima je ključan dvoboj, utakmica koja će odrediti je li prvenstvo bili uspješno ili ne. Prođemo li realni smo kandidati za medalju jer je Grčka na ovom prvenstvu dobra, ali itekako pobijediv suparnik.

˝Kompletna organizacija podređena je igračima. Oni su glavni glumci u cijelom filmu. Ne treba zaboraviti da je ovo momčadski sport i također ne treba zaboraviti da lanac puca na najslabijoj karici. Nama je svaki igrač bitan, nekoliko veterana se priključilo i igraju dobro. Svaka ekipa ima svoje zvijezde koje su stalno na razini, ali ponekad potegnu oni igrači od kojih se manje očekuje,˝ najavio je tako Rađa susret s Rusima.

Utakmica je na rasporedu od 20:30 sati, a tečajeve možete pogledati OVDJE. Hrvatska je favorit po tečaju 1,55.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Dino RađaHrvatska košarkaška reprezentacijaEurobasket 2017

Ostale Vijesti