Udruga Turopoljsko srce
Udruga Turopoljsko srce

Peto Turopoljsko srce, stižu i dresovi Vatrenih iz Katara

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 10.12.22. | 13:11

U akciju su se i ove godine uključili nogometni klubovi i igrači, među kojima i brojni reprezentativci Hrvatske

Bliži se datum obilježavanja petog izdanja humanitarne akcije Turopoljsko srce.

“Zahvaljujući ljudima velikog srca prošle smo godine od aukcije dresova, kotizacija momčadi i dodatnih donacija, prodaje majica i rekvizita, prikupili 141.550,00 kuna. Od toga, čak 121.600,00 kn prikupljeno je na live aukciji dresova, pa smo i ove godine odlučili humanitarnu akciju provoditi u dva dijela. Donatorska večer održat će se u četvrtak, 15. prosinca u Clubu 100, a tradicionalni humanitarni turnir 12 VG kafića bit će tri dana kasnije, u nedjelju 18. prosinca u Panadić Sportu”

Sudjelovat će: Club 100, Caffe bar Scotch i Caffe bar Passage, Oziris bar, Pub VG, Caffe bar Kod Rojca, VG Sport caffe, Panadić Sport, Caffe bar Bobi & Caffe bar Mario, Caffe bar VAR, Caffe bar Barbara, Caffe bar Dobardan i Caffe bar Chelos.

U akciju su se i ove godine uključili nogometni klubovi i igrači, među kojima i brojni reprezentativci Hrvatske. Nakon Donatorske večeri, s aukcijama dresova nastavit ćemo na našoj Facebook stranici Turopoljsko srce.

“Donacijama s prošlogodišnje humanitarne akcije obuhvatili smo 20 obitelji, kojima smo pomogli s građevinskim materijalom, drvima za ogrjev, pećima, namještajem, stolarijom, materijalima za izradu vodovodnih instalacija i bijelom tehnikom (frižideri, škrinja, pećnica, perilica rublja)…”

Kao i uvijek, želja je zajedničkim snagama barem malo uljepšati živote onima kojima je to najpotrebnije, a ciljana skupina su obitelji s malom djecom.

„Sretni smo i ponosni jer se naš 'mali krug velikih ljudi' svakom godinom povećava - u broju volontera koji su na raspolaganju, ljudi koji se uključuju i spremni su podržati akciju donacijama te u broju igrača i klubova koji se rado odazivaju donirajući svoje dresove. O Turopoljskom srcu se ne priča više samo u Turopolju, već se pozitivan glas širi i ostatkom Hrvatske. Velika je to stvar za nas, ali i za sve ljude kojima pokušavamo pomoći”, rekao je Ivan Prelec, inicijator humanitarne akcije i predsjednik udruge Turopoljsko srce.

“Svi s nestrpljenjem očekujemo nadolazeće aktivnosti. Prostor ‘Stotke’, u kojem će se održati Donatorska večer, omogućava nam odlične uvjete za prijem većeg broja ljudi. Uz velik broj dresova koje smo prikupili i za koje vjerujemo da će opravdati očekivanja aukcije, pripremamo i druga iznenađenja za sve goste i nadamo se da ćemo ispuniti glavni i osnovni cilj radi kojeg se i nalazimo, a to je da prikupimo što veći iznos novca s kojim ćemo moći pomoći potrebitim obiteljima. Sigurni smo da nam u prilogu ide i dobar rezultat Hrvatske na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, pošto nam dresovi mnogih reprezentativaca stiže direktno iz Katara”.

Nekoliko dana nakon Donatorske večeri, 18. prosinca, na dan finala SP-a, bit već poznati turnir u Panadiću.

Vjerujem da ćemo i taj dan provesti u ugodnom druženju i nogometnom nadmetanju te ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže i podrže ovu humanitarnu akciju“, poručio je Ivan Prelec.

Svi koji nisu u mogućnosti doći na Donatorsku večer ili na turnir, a žele pomoći, mogu donirati na IBAN udruge Turopoljsko srce:

IBAN: HR3923600001102799361 - Zagrebačka Banka


Tagovi

humanitarna akcijaIvan Prelec

Ostale Vijesti