Tenisači osigurali plasman i na završnicu 2019.

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 17.09.18. | 08:19

Reforma Davis Cupa od iduće sezone.

Samim plasmanom u polufinale Davis Cupa, Hrvatska je zajedno s SAD, Francuskom i Španjolskom osigurala plasman u završnicu Davis Cupa, koji će se igrati po novom modelu u studenom 2019. godine. Ostalih 12 reprezentacija plasirat će se na završnicu kvalifikacijama tijekom teniske sezone, a još dvije ekipe dobit će pozivnice.

Međunarodni teniski savez (ITF) odlučio se na promjenu formata pa čak i imena novog natjecanja. Svjetski teniski kup održavao bi se u tjednu kad se tradicionalno odigrava završnica Davis Cupa, s tim da će prema novom modelu 18 najboljih reprezentacija podijeljenih po skupinama se plasirati u četvrtfinale, a od te faze natjecanja igrat će se na ispadanje. U svakom međusobnom susretu igrala bi se samo 2 pojedinačna susreta i jedan susret parova, ali sve na osvojena dva seta.

Hrvatska će tako protiv Francuske odigrati finale posljednjeg izdanja starog natjecanja, jednog od najdugovječnijih formata s tradicijom od čak 118 godina. Ne treba ni govoriti koliku bi vrijednost imalo podizanje zadnje popularne „Salatare“ baš protiv branitelja naslova – Francuske.

(foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska teniska reprezentacija

Ostale Vijesti