SUSANA VERA/Action Images
SUSANA VERA/Action Images

Neumoljivi Đoković pobijedio Čilića, Mektić i Pavić igraju za finale (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.12.21. | 20:11

Prvi reket svijeta opravdao je ulogu favorita, ali sada na teren izlazi najbolji par.

Nakon senzacionalne pobjede Borne Goje nad Dušan Lajovićem za vodstvo Hrvatske protiv Srbije u polufinalu Davis kupa, Novak Đoković je bez većih problema svladao Marina Čilića i poravnao rezultat na 1:1. Najbolji tenisač svijeta i aktualni branitelj tri Grand Slam titule Čiliću nije omogućio ijedan brejk te je nakon manje sat i četrdesetak minuta igre slavio sa 6:4 i 6:2 u setovima. Finale za Hrvatsku će sada pokušati izboriti najbolji par svijeta i aktualni olimpijski prvaci Nikola Mektić i Mate Pavić. Protiv njih će srpski izbornik Viktor Troicki pokušati iznenaditi kombinacijom Đoković-Ćaćić.

Prvi set bio je izjednačen sve do rezultata 4:4, ali tada je Đoković uključio svoj killer mode. Marin Čilić je servirao i vodio 40:0, da bi Đoković potom vezao pet poena i šokirao hrvatskog tenisača. Svakakvih je tu udaraca bilo, najbolji igrač svijeta pogađao je iz nevjerojatnih kuteva i slao lopticu tamo gdje je Čilić nije mogao dohvatiti na pravi način. Đoković je potom suvereno servirao i rezultatom 6:4 osvojio prvi set.

Drugi set bio je jednosmjerna ulica. U prvom gemu Čilić je jedva obranio vlastiti servis, ali Đoković tada slavi u pet uzastopnih gemova tokom kojih je napravio dva brejka. Čilić tek onda ponovno dobiva na vlastitom servisu, ali kod rezultata 5:2 za Đokovića bilo je prekasno za povratak. Srbin je unatoč osmoj Čilićevoj brejk lopti uspješno servirao za meč i donio svojoj reprezentaciji izjednačenje u polufinalu.

Nakon susreta parova saznat ćemo prvu reprezentaciju koja je izborila odlazak u finale. Tamo će se pobjednicima ovog sraza suprotstaviti Njemačka ili Rusija koje igraju sutra.


Tagovi

Davis CupNovak ĐokovićMarin Čilić

Ostale Vijesti