Germania
Germania

Najava dana: City u lovu na Arsenal, PSV po bodove za naslov, nokaut faza rukometne Liga prvaka i košarkaške Eurolige

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 25.04.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Brighton – Manchester City, 21.00

(Nogomet, Premier liga)

Manchester City s utakmicom manje mora održati korak za Arsenalom i Liverpoolom večeras u Brightonu u poslljednjoj utakmici 29. kola koje će time biti kompletirano. City je porazio Luton 5-1 kod kuće u svojoj posljednjoj ligaškoj utakmici produživši svoj niz bez poraza na 17 (pobjeda 13, remija 4), a u subotu je prošaou finale FA Cupa pobjedom nad Chelseajem (1-0). Brighton & Hove Albion se nalazi na 10. mjestu sa 44 boda šest utakmica prije kraja, igrao je 1-1 u svojoj posljednjoj utakmici Premier lige na Turf Mooru protiv Burnleya, produživši svoj niz bez pobjede na četiri (po dva remija i poraza). U prethodnoj utakmici Premier lige između ovih klubova Građani su u listopadu na svom stadionu slavili 2-1, a u zadnje su vrijeme bolji od Galebova, neporaženi u posljednjih pet utakmica.

Heerenveen – PSV Eindhoven, 18.45

(Nogomet, Eredivisie)

PSV je ostvario pobjedu od 6-0 nad Vitesseom kod kuće u posljednjoj utakmici Eredivisie, što je treća uzastopna pobjeda momčadi iz Eindhovena, čime su na vrhu ljestvice s 81 bodom, devet bodova ispred Feyenoorda četiri kola prije kraja. Pobijedi li večeras PSV, moći će početi slaviti naslov prvaka... Heerenveen je na 10. mjestu sa 36 bodova, također je dobio svoju posljednju utakmicu Eredivisie 2-0 protiv Heraclesa, prekinuvši niz od pet utakmica bez pobjede. U prethodnoj utakmici između ova dva kluba PSV je pobijedio s 2-0. K tome, PSV je u zadnje vrijeme bio bolji od Heerenveena, neporažen u posljednjih 11 utakmica Eredivisie (pet pobjeda, šest remija). Heerenveen traži svoju prvu ligašku pobjedu u ligaškim utakmicama između dviju momčadi od rujna 2017.

GA Eagles – Feyenoord, 21.00

(Nogomet, Eredivisie)

Drugoplasirani Feyenoord je ostvario pobjedu od 1-0 nad Fortunom Sittard u gostima u svojoj posljednjoj utakmici Eredivisie i tako produžio svoj niz bez poraza na 16 (pobjeda 12, remija 4), za prvoplasiranim PSV-om Luka Ivanušec i suigrači zaostaju devet bodova, no u nedjelju su osvojili Kup pobjedom nad NEC-om. Go Ahead Eagles su na osmom mjestu sa 42 boda u 30 kola. Go Ahead je izgubio svoju posljednju utakmicu Eredivisie 1-2 u Utrechtu, produživši svoj niz bez pobjede na tri, a Feyenoord je pobijedio u posljednjem susretu Eredivisie između ovih klubova, slavivši s 3-1 u De Kuipu Rotterdamu u rujnu.

Antwerpen – Union SG, 20.30

(Nogomet, belgijska Liga za prvaka)

U posljednjoj utakmici belgijske Lige za prvaka Royal Union Saint-Gilloise je poražen 1-2 od Club Bruggea na svom Joseph Mariënu, produživši svoj niz bez pobjeda na šest (remija 2, poraza 4), na trećem je mjestu s 35 bodova u 34 utakmice. Za vodećim Anderlechtom zaostaju tri boda. Antwerpen je nakon četiri utakmice na petom mjestu s 29 bodova. Antwerp je dobio svoju posljednju utakmicu 1-0 u gostima kod Cercle Bruggea, prekinuvši tako svoj niz od četiri utakmice bez pobjede. Kad su se ove dvije momčadi posljednji put susrele remizirale su 1-1 u ožujku. Antwerp je u posljednje vrijeme bio bolji od Royal Union SG-a, neporažen u posljednje četiri utakmice.

Universitatea – CFR Cluj, 20.45

(Nogomet, rumunjska Liga za prvaka)

Šesto kolo rumunjske Lige za prvaka, drugoplasirani domaćin protiv četvrtoplasiranoga gosta, bodovna razlika iznosi samo tri, borba je to za europske pozicije jer vodeći FCSB bježi Universitatei iz Craiove 11 bodova. Željezničari iu Cluja imaju dva poraza zaredom, zadnji od Farula u Constanti 1-5, a Studenti iz Craiove dobili su svoj zadnji prvenstveni meč 3-1 u gostima kod Sepsija. Velika je ovo prilikaza domaću momčad da se učvrsti na drugome mjestu...

Veszprem – Aalborg, 18.45

(Rukomet, Liga prvaka, četvrtfinale)

Kreću četvrtfinala Lige prvaka. Prva utakmica je na rasporedu u Mađarskoj, a dočekuju snažne Dance. Aalborgovo putovanje tijekom EHF Lige prvaka ove sezone bilo je impresivno, a posljednji poraz dogodio se protiv Paris Saint-Germaina 7. prosinca. Međutim, Veszprém ima više od 56,5 posjeda po utakmici u usporedbi s 52,5 Aalborg Håndbolda. S obzirom na obrambenu moć danske momčadi, oni se suočavaju s velikim izazovom u obuzdavanju brzog tempa i visoke učinkovitosti mađarske momčadi. Veszprém ima prosjek od 35,5 golova po utakmici, nadmašujući svoje danske kolege za pet golova. Aalborg se snažno oslanja na napadačku snagu Lukasa Nilssona i Mikkela Hansena na poziciji lijevog beka skupa s Madsom Hoxerom Hangaardom. Uzbudljiva utakmica? Sigurno.

PSG – Barcelona, 20.45

(Rukomet, Liga prvaka, četvrtfinale)

Francuzi, predvođeni Španjolcem Raúlom Gonzálezom, imaju velika imena u svojim redovima, iako se prije svega ističe Nikola Karabatić. Bivši igrač Barçe (2013./15.) je u posljednjim mjesecima profesionalne karijere, tako da bi ova utakmica mogla biti njegovo posljednje poglavlje u Ligi prvaka. Osim povijesne strane, PSG ima zvijezde poput Prandija, Steinsa i Syprzaka, trenutno najboljeg strijelca natjecanja sa 100 golova. Vrlo dobro je pokriven i francuski gol, sa Skandinavcima Palickom i Greenom. Trener Barce, Carlos Ortega, pozvao je 15 raspoloživih igrača iz prve momčadi i mladu snagu hrvatskog podrijetla Petra Cikušu. Barça će u Pariz stići kao prvakinja domaće lige 2023./24. Posljednji susret između Barçe i PSG-a datira iz posljednjeg Final Foura 2022./23. Blaugrana je u utakmici za treće mjesto pobijedila Parižane rezultatom 37-31.

Cibona – Dubrava, 19.00

(Košarka, Premijer liga)

Cibosi su prošlo kolo izgubili u Kostreni od Škrljeva, a Dubravaši pobijedli Cedevitu Junior, tako da je večeras u Košarkaškom centru Dražena Petrovića sve moguće. Dubrava se sa Šibenkom bori za osmo mjesto koje vodi u doigravanje. Ove sezone Cibona je sva tri puta pobijedila, samo je prvi put bilo gusto, u Splitu u Kupu na rutinu, a u Draženovu domu u veljači +18. No, otišli su otad neki igrači...

Panathinaikos – Maccabi, 20.15

(Košarka, Euroliga)

Drugi je ovo četvrtfinalni duel, a u prvoj utakmici Izraelci su priredili iznenađenje i tijesnom gostujućom pobjedom oduzeli su prednost domaćeg terena Grcima. Doduše, treba naglasiti kako zbog ratnog stanja u pojasu Gaze Maccabi svoje domaće utakmice igra bez gledatelja u Beogradu, tako da će Final four Eurolige loviti bez podrške navijača. No, pobjedom u prvom dvoboju stavili su igrače pod vodstvom trenera Ergina Atamana pod golem pritisak. Bit će jako zanimljivo vidjeti odgovor Panathinaikosa, druge momčadi regularnog dijela Eurolige.

Real Madrid – Baskonia, 21.00

(Košarka, Euroliga)

Branitelji naslova upisali su rutinsko slavlje u prvom dvoboju i poveli s 1-0 u četvrtfinalnoj seriji. No, Baskonia, iako se kao osmoplasirana u zadnji tren ugurala u doigravanje, u svojim redovima ima tri sjajne euroligaške zvijezde. To su ponajbolji koš igrač Europe Marcus Howard, fantastični centar Chima Moneke i univerzalac Codi Miller-McIntyre, play koji često koketira s triple-double učincima. Usprkos njima, Mario Hezonja, Džanan Musa i ostatak društva iz Madrida ipak su prilični favoriti za pobjedu i u današnjem srazu.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti