Medvjedima stigli osvajač EBEL-a i norveški reprezentativac

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.07.17. | 15:48

Medveščak je doveo dvojicu novih pojačanja.

To su norveški reprezentativac Sondre Olden i Kanađanin Michael Boivin, bivši igrač Red Bulla, Graza i Albe Volan.

Olden je 24-godišnji krilni igrač koji u Zagreb dolazi iz švedskog SHL-a gdje je posljednju sezonu igrao za Leksands.

Olden je napadač koji je imao važnu ulogu zadnje dvije sezone u najboljoj švedskoj ligi. Prije toga bio je najbolji strijelac u Norveškoj te vjerujem kako će u EBEL-u vratiti svoj napadački instinkt. Radujemo se dolasku još jednog igrača koji je igrao u najboljim europskim ligama“, izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

U seniorskoj karijeri igrao je i za norvešku Valerengu za koju je u 94 nastupa postigao 41 pogodak uz 60 asistencija. Osim što je prošao sve mlađe dobne selekcije u norveškoj reprezentaciji, Olden je za reprezentaciju nastupio i na dva Svjetska prvenstva, 2014. i 2017. godine. Najveće priznanje mu je nagrada za najboljeg norveškog hokejaša 2014. godine u kojoj je zabilježio četiri nastupa na Olimpijskim igrama u Sočiju.

Kanađanin Boivin je 26-godišnji branič s velikim iskustvom igranja u EBEL-u, kojeg je osvojio 2014. godine sa Red Bull Salzburgom. Igrao je i u Albi Volan u kojoj je proveo sezonu 2014/15 nakon koje slijedi povratak u Sjevernu Ameriku - ECHL. Za Manchester Monarchse, Rapid City Rush i Reading Royalse sakupio je 94 utakmice, a pri kraju prošle sezone se priključio Graz 99ersima za koje je odigrao deset utakmica, od čega pet u doigravanju.  

Boivin je odličan obrambeni igrač koji će nam zasigurno biti koristan i u napadu. U našu svlačionicu donosi iskustvo igranja u EBEL ligi. Ima 53 poena u 100 EBEL utakmica  i jako dobro poznaje stil natjecanja i igre u ligi. Vidimo ga kao pouzdanu opciju u važnim utakmicama“, istaknuo je Fox.

(Foto: medvescak.com)


Tagovi

MedveščakHokej na leduHokej

Ostale Vijesti