Action Images
Action Images

Kakav dan pred nama: U Engleskoj i Italiji borba za Ligu prvaka, u Francuskoj borba za naslov i ostanak, a igra se i košarka i futsal

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 23.05.21. | 08:00

Ovo su najzanimljivije utakmice dana u nedjelju 23. svibnja.

17:00 Leicester - Tottenham

Nogomet - Engleska 1

Porazom od Chelseaja u zadnjem kolu Leicester je pao na peto mjesto i sada mora svladati Tottenham i nadati se kiksu Liverpoola ili Chelseaja. No, i Tottehnamu visi Europa, opasno mu prijete Everton i Arsenal. Everton ide na noge prvaku Cityju, a Arsenal dočekuje Brighton. Stoga, obje momčadi nalaze se u nezavidnoj situaciji. Moraju slaviti u ovoj utakmici. Leicester kako bi igrao LP, a Tottenham Konferencijsku ligu (i završio ispred Arsenala). U dvoboju ove dvije ekipe dosta često slave domaćini, no u prvoj utakmici sezone, odigranoj u Londonu, Leicester je dobio 2:0.

17:00 Aston Villa - Chelsea

Nogomet - Engleska 1

Chelsea je veliki korak prema plasmanu u Ligu prvaka, neovisno o ovosezonskom finalu, napravio u prošlom kolu kada je na domaćem terenu dobio Leicester 2:1. No, sada ih čeka Aston Villa koja je sigurna u sredini i nema rezultatski imperativ u ovom dvoboju. Za očekivati je pobjedu Chelseaja, no domaćini su tradicionalno neugodni domaćini. Villa ne zna za pobjedu nad Chelseajom od 2014., no prva utakmica sezone u Londonu završila je 0:0.

18:00 Zadar - Gorica

Košarka - Hrvatska 1

Zadar je favorit za naslov prvaka Hrvatske. Zadrani love treću titulu u povijesti, prvu nakon 2008. U finalu ih već čeka Split, no nešto se pita i Goricu koja je u drugoj utakmici polufinala nanijela Zadru treći uzastopni poraz na domaćem terenu. No, Zadar je protiv Gorice neprikosnoven u dvorani Kreše Ćosića. Pobijedili su u posljednjih šest domaćih utakmica, uključujući u sve tri utakmice ove sezone (+44).

19:00 Olmissum - Novo Vrijeme

Futsal - Hrvatska 1

U drugu utakmicu finala prvenstva Omišani ulaze s prednosti od 1-0. U prvoj utakmici, odigranoj u petak, Olmissum je u izjednačenom dvoboju slavio 3:1. Nakon ove utakmice, finale se seli u Makarsku, a gosti žele na domaći teren stići s izjednačenim rezultatom. Olmissum je slavio u sve tri prvenstvene utakmice ove sezone, a dobili su Makarane i u polufinalu kupa. Na penale, doduše. Ako gledamo početne petorke, ove dvije momčadi su relativno izjednačene, no Olmissum ima dosta širu klupu, a to je i presudilo u gotovo svim utakmicama ove sezone.

20:45 Atalanta - Milan

Nogomet - Italija 1

Atalanta je osigurala nastup u Ligi prvaka i prije posljednjeg kola prvenstva. No, momčad iz Bergama želi to drugo mjesto. Posljednje dvije sezone završili su treći, a sada žele ostvariti najbolji ligaški rezultat u povijesti. Kako bi im to pošlo za rukom, ne smiju izgubiti od Milana koji pak mora pobijediti ako želi igrati Ligu prvaka iduće sezone. U posljednje tri međusobne utakmice (posljednje dvije sezone), Atalanta je slavila 5:0 i 3:0, a jedna utakmica (San Siro prošle sezone) završila je 1:1.

20:45 Bologna - Juventus

Nogomet - Italija 1

Juventus je peti i Liga prvaka mu visi o niti. Pobjeda u današnjoj utakmici je imperativ, a Zebre još moraju čekati kiks Milana ili Napolija. Za Pirlovu momčad svakako je dobra vijest loša forma Bologne koja ne zna za pobjedu šest kola, no i činjenica da su već davno osigurali ostanak, a u Europu ne mogu. Također, na Juventusovoj strani je i međusobni omjer. Juve je slavio u posljednjih 10 utakmica, a Bologna nad Starom damom ne zna za poraz od 2011.

20:45 Napoli - Verona

Nogomet - Italija 1

Treća utakmica koja odlučuje o putniku u Ligu prvaka u Serie A. Napoli ima jasnu računicu. Mora pobijediti Veronu na domaćem terenu i Napolitanci će iduće sezone igrati najjače klupsko nogometno natjecanje. Kao i Juventus, igraju protiv momčadi koja ne može niti gore niti dolje. Jurićeva momčad prvenstvo će završiti na 10. mjestu, a za pobjedu ne zna posljednjih osam kola. Napoli s druge strane igra odlično i sve osim pobjede domaćina predstavljalo bi iznenađenje.

21:00 Angers - Lille

Nogomet - Francuska 1

Lille je na korak do osvajanja četvrtog naslova prvaka Francuske, prvog nakon 2011. kada su na krilima Mousse Sowa i Gervinga stigli do titule ispred dva Olimpiquea, onih iz Marseillea i Lyona. Ova titula mogla bi biti još impresivnija jer bi do nje došli kraj "petrodolarskog" PSG-a koji kolo prije kraja ima bod manje i dosta bolju gol-razliku. Lilleu ovdje igra samo pobjeda, a odlična vijest im je siguran status Angersa koji više ne može ispasti iz lige. Zanimljivo, Angers je Lilleu nanio jedan od tri prvenstvena poraza, u prvoj utakmici odigranoj u Lilleu (1:2).

21:00 Lens - Monaco

Nogomet - Francuska 1

Monaco još ima teoretske šanse za naslov. No, o njima je neozbiljno pričati jer su one zaista teoretske. Za Kovačevu momčad ovdje je bitnija borba za Ligu prvaka. Monaco ima bod više od Lyona koji u posljednjem kolu dočekuje sigurnu Nice. Za Ligu prvaka Monaco treba slaviti protiv Lensa koji ima tri poraza u nizu, ali se i dalje nalaze na mjestu koje vodi u Europu. Tamo će ostati ako slave, jer za očekivati je pobjedu Rennesa nad budućim drugoligašem Nimesom. U prvoj utakmici sezone Lens je u Monacu slavio 3:0.

21:00 Strasbourg - Lorient

Nogomet - Francuska 1

Utakmica za izbjegavanje kvalifikacija za ostanak. Obje momčadi imaju 41 bod, kao i Brest, a 18. Nantes ima samo bod manje, dok Reims i Bordeaux koji igraju međusobno imaju samo bod više. Bilo bi zanimljivo kada bi Nantes dobio Montpellier, Reims ili Bordeaux slavili u međusobnom dvoboju, a Lorient, Strasbourg i Brest upisali remije. Tada bi imali četiri momčadi s 42 boda. Tko bi tada morao u dodatne kvalifikacije za ostanak je malo teža matematika o kojoj ćemo se brinuti ako do takvog scenarija dođe. Za sada napomenimo da je Lorient slavio u posljednje dvije utakmice na domaćem terenu, a dvoboj u Strasbourgu je završio 0:0.



Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionica

Ostale Vijesti