SUSANA VERA Action Images
SUSANA VERA Action Images

Hrvatska će za Davis kup igrati protiv sjajnih Rusa

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.12.21. | 16:27

Nijemci su pali u mečevima singla, nije bilo potrebe za izlaskom parova u teren.

Reprezentacija Rusije slavila je protiv Nijemaca i bit će protivnik našim predstavnicima u sutrašnjem finalu Davis kupa. Na današnjim mečevima singla u Madridu, peti igrač svijeta Andrej Rublev najprije je slavio nad Dominikom Koepferom sa 6:4, 6:0, a u drugom meču je drugi igrač svijeta i aktualni US Open prvak Daniil Medvedev pobijedio je Jana-Lennarda Struffa 6:4, 6:4.

Rusi su tako polufinale riješili već u mečevima singla, pa neće biti potrebe da parovi uopće izlaze na teren u madridskoj Areni. Sutra ćemo saznati koja će reprezentacija slaviti svoju treću Davis kup titulu.Hrvatska je dosad dvaput slavila 2005. i 2018. godine, a finale je igrala još 2016. godine, kada je u Zagrebu izgubila od Argentine. Rusi također imaju dva naslova, a posljednji osvojen 2006. godine.

Rusi su trenutno bez dvojbe vodeća teniska nacija. Pored spomenutog top 5 dvojca, njihova reprezentacija diči se s još dvojcom tenisača koji su na ATP ljestvici rangirani više od našeg najboljeg predstavnika Marina Čilića.

Aslan Karacev je 18. na ATP listi, a Karen Kačanov nalazi se na 29. mjestu, odmah Čilića. Izbornik Šamil Tarpišev na završnicu Davis kupa poveo je još i 173. igrača svijeta Eugenija Donskoja, ali za očekivati je da ću u sutrašnjem finalu protiv Hrvatske naše priotivnike u singl mečevima ponovno predstavljati sjajni dvojac Rublev - Medvedev.

Kvaliteta ruskog igračkog kadra još je impresivnija ako uzmemo u obzir da se pored spomenutog kvarteta u top 30 igrača svijeta nalaze još dva Rusa koji nastupaju pod drugim zastavama. Treći igrač svijeta i aktualni olimpijski prvak Saša Zverev nastupa za Njemačku, a 13. igrač svijeta Denis Šapovalov za Kanadu. Hrvatski protivnici neupitno nose ulogu favorita u finalu, ali imali su je i Talijani i Srbi, pa je naša reprezentacija na krilima Borne Goje i para Pavić-Mektić izborila finale.

Hrvatski teniski savez je omogućio da naši navijači mogu kupiti ulaznice za nedjeljni finale Davis Cupa uz 50% popusta. Uz korištenje promotivnog koda CRODAVIS, na sljedećem linku možete osigurati neku od posljednjih ulaznica za sutrašnje finale po sniženoj cijeni. Možda još stignete uhvatiti neki avion za Madrid.


Tagovi

RusijaDavis Cup

Ostale Vijesti