Doktor Ivo bez naslova: Anderson okrenuo 5-2 u tie breaku

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 05.01.19. | 15:40

BIo je to napet susret u kojem su odlučile nijanse

Kevin Anderson pobijedio je našeg Ivu Karlovića u finalu indijskog ATP turnira u Puneu rezultatom 2:1, a sva su tri seta odlučena u trinaestoj igri.

Doktor Ivo upisao se u povijest, jer je jučerašnjim slavljem protiv Darcisa postao najstariji igrač koji je igrao u ATP finalu, još od 1977. godine i Kena Rosewalla (koji je s 42 godine igrao finale Sydneya).

Bio je to klasičan susret ponajboljih servisera, najviših igrača koji su međusobno igrali finale u Open eri i bilo je za očekivati maratonski susret bez previše izmjena nakon početnog udarca.

Prvi set otišao je na stranu Andersona u trinaestoj igri, a kod 5-4 je div sa Šalate dva puta izvukao set loptu. U istom razdoblju drugog seta šesti igrač svijeta je imao tri povezane break lopte, koje bi mu donijele servis za meč, ali doktor Ivo je ostao smiren i i to izvukao. Takav rasplet dao je našem majstoru dodatnu snagu da drugu trinaestu igru izvuče u svoju korist.

U trećem setu smo najveću dramu vidjeli kod 6-5 za Južnoafrikanca i dvije meč lopte na Karlovićev servis, ali se sjajnim servisima izvukao iz te jako problematične situacije.

Odlučujući tie break ponudio je pravu dramu. Prvi do prednosti je došao doktor Ivo i poveo 5-2. Samo dva poena su ga dijelila od naslova, ali je u tim trenucima klasu iskazao Anderson te s uzastopnih pet poena osvojio prvu ATP titulu ove sezone.

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

ATP PuneIvo KarlovićKevin Anderson

Ostale Vijesti