Čilić i Ćorić za prvu pobjedu Hrvatske u ATP kupu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.01.20. | 13:47

Marin je dobio Novaka 2:1 u setovima, a Ćorić Thiema identičnim rezultatom.

Hrvatski drugi reket Marin Čilić danas je prvi put igrao protiv 108. svjetskog tenisača i dobro se namučio, iako nije izgubio nijedan servis.

U uvodnoj dionici igre dvaput je imao break loptu, najprije pri rezultatu 2:1, a potom i pri rezultatu 5:4, ali Austrijac je spasio obje sjajnim servisima. Novak je imao priliku za oduzimanje Čilinog servisa pri rezultatu 3:3, ali Marin je opalio as iz drugog servisa. Hladan kao špricer... Novak je za prvi set prihvatio Čilićev poklonjeni promašaj iz voleja i uzeo ga u tie breaku 7:4.

Do 4:4 u drugom setu obojica su čuvali svoj početni udarac, no potom je Čilić ubacio u brzinu više i dobio drugi set 6:4. U trećem setu Novak se držao do 3:3, ali potom mu se ruka zatresla i Marin je to iskoristio za oduzimanje servisa. Austrijac je imao priliku za povratak u meč u zadnjem gemu meča, ali Čilić je odlično servirao i na koncu mirno priveo meč kraju za prvi bod Hrvatske na Atp kupu.

U drugom susretu Borna Ćorić je u tri seta obavio svoj posao protiv Dominica Thiema za 2:0 nakon pojedinačnog programa.

Najbolje rangirani hrvatski tenisač, već u prvom gemu meča oduzeo je Thiemu servis, ali nažalost, Austrijac ga je uspio ubrzo vratiti i poravnati na 2:2. Borna mu je još jednom oduzeo početni udarac u prvom setu, ali Thiem ga je vratio, izjednačio na 5:5 i izborio tie-break. Borna je sjajno otvorio trinaestu igru serijom od četiri uzastopna boda i više do konca odlučujćeg gema nije ispustio tu prednost.

Thiem je tad ubacio u brzinu više i ekspresno oduzeo Ćorićev servis na startu drugog seta. Pri rezultatu 4:2 je to ponovio i potom na svoj servis potvrdio izjednačenje s 6:2 u drugom.

U trećem je ponovo Borna vratio inicijativu, pri rezultatu 1:2 uzeo Thiemov servis i držao ga sve do konca seta. Imao je priliku zaključiti priču pri 5:2 kad je imao tri prilike za oduzimanje servisa, ali njegov suparnik se spasio i smanjio na 5:3. Na Bornin servis za meč triput je prijetio oduzimanjem servisa, ali Ćorić je zadržao mirnoću, obranio ih sve i tri i potom iskoristio prvu svoju meč loptu te potvrdio treći set 6:3 u svoju korist.

Hrvatska je tako povela nedostižnih 2:0 i osigurala svoju prvu pobjedu na ATP kupu. U prvom susretu naše skupine Argentina je dobila Poljsku 2:1.

Plasman u četvrtfinale ATP kupa izborit će šest pobjednika skupina te još dvije najbolje drugoplasirane momčadi. Hrvatska će u 2. kolu u ponedjeljak igrati protiv Poljske, dok će nam u srijedu u 3. kolu suparnik biti Argentina.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Marin ČilićATP kupHrvatska teniska reprezentacijaOstali sportovi

Ostale Vijesti