Ako zagusti, Hrvatska računa na njega: Prvi meč je bio sličan kao s Nadalom

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 07.03.20. | 08:08

Mladi Borna Gojo pokazao je da može i protiv puno bolje rangiranih igrača.

>>> Pogledajte TEČAJEVE za meč Gojo - Rammanathan

Međutim, početak nije nagoviještavao takav rasplet. Štoviše, 22-godišnji Splićanin je djelovao jako nervozno, možda malo i pod pritiskom vlastitih navijača i očekivanja da se donese prvi bod. Promašivao je Borna poene koje inače pogađa, gađao je daleko van linija igrališta, a sve je rezultiralo s dva izgubljena gema servis-gema i prvim setom.

>>> Pogledajte TEČAJEVE za meč Gojo - Rammanathan

Međutim, u drugom setu kočnica se otpustila. Vidjelo se i po njegovim reakcijama da je samoouvjereniji, a njegovu igru pratila je živopisna publika u sastavu jednog manjeg orkestra sa ritam i puhačkom sekcijom. Svaki njegov odličan poen, nekoliko sjajnih paralela u krucijalnim trenucima uz fantastičan servis, pratile su poznate hrvatske uspješnice poput „Večeras je naša fešta“.

A za feštu je bilo razloga, prije nego je Čilić donio Hrvatskoj drugi bod pred drugi dan okršaja s Indijcima koji otvaramo nastupom parova, Goji je ovo bio prvi pobjednički meč za reprezentaciju. Prethodno, u studenom minule godine na završnom turniru Davis Cupa izgubio je od Rusa Rubljova, a debi mu je prije tri godine bio pravo vatreno krštenje – okršaj s Rafaelom Nadalom.

Gojo se prisjetio tog meča nakon pobjede nad Gunneswaranom.

„Bilo je slično, moram priznati. Protiv Nadala sam izašao na meč opušteniji nego tu, išao sam igrati, natjecati se i nikako izgubiti“, rekao je Gojo nakon pobjede nad Indijcem.

Tko bi rekao da će Gunneswaran i Nadal ikada stati u istu rečenicu, ali i to se dogodilo. Inače, Indijac je za 140 mjesta bolje plasiran na rang listi, ali Gojo je otkrio da to nije igralo veliku ulogu u jučerašnjem dvoboju.

„Vi svi mediji gledate to kroz renking na ATP listi, on je 132. na svijetu, ja 277., ali ušao sam u meč kao favorit i to sam tako posložio u svojoj glavi. Drago mi je da sam to i uspio pokazati", rekao je Borna Gojo, koji je pokazao da Hrvatska i novi izbornik Vedran Martić mogu potpuno računati na njega, kako u budućnosti, tako i danas, ako – zlu ne trebalo – bude trebalo igrati peti meč protiv Indije.

Ipak, vjerujemo da ćemo u parovima osigurati prolaz, a tu je i Čilić kao 'osigurač' i prije Gojinog potencijalnog meča.

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

TenisOstali sportoviBorna Gojohrvatska davis cup reprezentacijaDavis Cupindijska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti