Dinamo bez statusa nositelja! Izraelci napravili iznenađenje, ali nije bilo dovoljno; ispao Šahtar

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 03.08.16. | 22:58

Večeras su se igrale uzvratne utakmice 10 parova trećeg pretkola kvalifikacija Lige prvaka.

Iznenađenje večeri dogodilo se u Izraelu. Hapoel Beer Sheva je večeras s minimalnih 1:0 pobijedio Olympiakos i tako, nakon što su osvojili prvi naslov nacionalnog prvaka nakon 40 godina, došao nadomak nastupa u skupini Lige prvaka. No, tamo će im trebati pravo čudo, ali i ovako su napravili najveći uspjeh u povijesti kluba jer su osigurali nastup u skupinama Europske lige. Do sada je Hapoel dva puta prošao europske kvalifikacije, a oba puta u prvim kolima doživio pravi debakl. Prije 20 godina ih je Barcelona s ukupnih 12:0 izbacila iz Kupa UEFA-e, a dvije godine kasnije je nizozemska Roda bila još brutalnija – s ukupnih 14:1 ih je izbacila u prvom kolu Kupa pobjednika kupova.

Pobjeda Hapoela je donijela nadu Dinamu da bi u play-offu mogao biti u statusu nositelja jer je Olympiakos bila među momčadima koje su trebale kiksati da bi 'Modri' imali povoljniji ždrijeb u petak. Trebalo je Dinamu još jedno iznenađenje, ali se ono nije dogodilo. Salzburg je, s Duje Ćaleta-Carom u prvoj postavi, u zadnjih 15 minuta postigao dva gola albanskom Partizaniju, a Legia je s 0:0 održala prednost nad Trenčinom iz prve utakmice. Najbiliža je bila Astana koja je držala produžetke do sudačke nadoknade, ali onda je Shitov skrivio kazneni udarac kojeg je realizirao Dembele i tako odveo Celtic u sljedeći krug kvalifikacija.

Uz Hapoel, veliko iznenađenje je i prolazak švicarskog kluba Young Boys. Oni su na svojem terenu nadoknadili 2:0 koje je Šahtar imao iz prve utakmice, a junak je bio japanski napadač Yuya Kubo koji je postigao oba gola. Utakmica je na kraju odlučena nakon jedanaesterca gdje su Ukrajinci promašili dva puta što je bilo dovoljno domaćinima za prolazak. S bijele točke je bio precizan Darijo Srna koji je, kao i Eduardo bio u prvoj postavi svoje momčadi. No, Fred i Rakitsky nisu realizirali svoje jedanaesterce pa će Šahtar umjesto u play-off Lige prvaka igrati u play-offu Europske lige.

Veliki posao napravio je Rostov koji je u gostima pobijedio Anderlecht s 2:0. Belgijci su iz Rusije donijeli povoljnih 2:2, ali su Noboa i Azmoun donijeli slavlje Rostovu. Slavio je i Monaco nad Fenerbahčeom. Danijel Subašić je bio na golu, a momčad iz Kneževine je pobijedila s 3:1 što je bilo dovoljno za prolazak. U prvoj utakmici je bilo 2:1 za Turke, a istaknimo kako je opet zabio i Radamel Falcao

Kopenhagen je sa sigurnih 3:0 ubio svaku nadu rumunjskoj Astri, a Steaua je u Bukureštu s 2:0 pobijedila Spartu. Hrvatski nogometaš Adnan Aganović je odigrao posljednjih 10 minuta za rumunjsku momčad.

Igrao je i Marin Leovac za PAOK koji je vodio 1:0 protiv Ajaxa, ali je Klaassen s dva gola donio prolazak dalje Nizozemcima.

Liga prvaka, 3. kolo kvalifikacija:

Kopenhagen – Astra 3:0 (Cornelius 14', 45', Santander 34')
prva utakmica 1:1

Steaua – Sparta Prag 1:0 (Stanciu 31', 62')
prva utakmica 1:1

Hapoel Beer Sheva – Olympiakos 1:0 (Tzedek 79')
prva utakmica 0:0

Young Boys – Šahtar 2:0, jedanaesterci 4:2 (Kubo 54', 60')
prva utakmica 0:2

PAOK – Ajax 1:2 (Athanasiadis 4'/Klaassen 45'-11m, 88')
prva utakmica 1:1

Salzburg – Partizani 2:0 (Soriano 76', Wanderson 81')
prva utakmica 1:0

Anderlecht – Rostov 0:2 (Noboa 28', Azmoun 47')
prva utakmica 2:2

Celtic – Astana 2:1 (Griffiths 45'-11m, Dembele 90'-11m'/Ibraimi 62')
prva utakmica 1:1

Legia – Trenčin 0:0
prva utakmica 1:0

Monaco – Fenerbahče 3:1 (Germain 3', Falcao 17'-11m, Germain 65'/Emenike 54')
prva utakmica 1:2

Europska liga, 3. kolo kvalifikacija:

Liberec – Admira 2:0 (Coufal 20', Komličenko 34'-11m)
prva utakmica 2:1

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Ostale Vijesti