Cavani donio PSG-u minimalnu prednost uoči uzvrata na Stamford Bridgeu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 16.02.16. | 22:53

Sjajan susret igrao se večeras na Parku prinčeva. Ples kuglica osmine finala Lige prvaka ponovno je spojio prošlogodišnje protivnike, Paris Saint-Germain i Chelsea.

Domaćini su kontrolirali gotovo cijeli susret, od početka do kraja, ali im je ipak koncentracija pala u posljednjim trenucima prvog dijela. Ipak, nakon velikog vala napada domaćina na samom startu, prvu ogromnu priliku imao je Diego Costa, kojemu je ipak Trapp vršcima prstiju skrenuo loptu na gredu.

PSG-ovi konstantni pritisci urodili su plodom u 39. minuti, kada je Zlatan Ibrahimović zabio iz slobodnog udarca, ali uz veliku pomoć protivničkog živog zida koji je preusmjerio loptu u suprotnu stranu, već svladanog, Thibauta Courtoisa.

Vodstvo domaće momčadi trajalo je samo nekoliko minuta, budući da je Chelsea izjednačio u prvoj minuti sudačke nadoknade, a loptu je glavom u mrežu Trappa pospremio John Obi Mikel.

U drugom dijelu ista priča, PSG je vršio konstantan pritisak na posljednju liniju gostiju, a u 78. minuti im je stigla nagrada za koju je najzaslužniji, osim strijelca Cavanija, strateg PSG-a Laurent Blanc. Francuski je stručnjak samo nekoliko minuta prije pogotka ubacio Urugvajca umjesto odličnog Moure.

Cavani je pobjegao cijeloj obrani Chelseaja, iskoristio je genijalno proigravanje Di Marije, a momci iz Londona samo su pogledom ispratili novo vodstvo domaćina.

Liga prvaka, osmina finala:

PSG – Chelsea 2:1 (Ibrahimović 39', Cavani 78'/Mikel 45+1)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Edinson CavaniChelseaLiga prvakaParis Saint-GermainPSG

Ostale Vijesti