Realu tri boda, nastavlja se Jovićeva agonija

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.09.19. | 22:49

Hoće li najtrofejniji europski klub početi igrati kako svi očekuju?

Real Madrid je svladao Osasunu s 2:0 i time kupio još malo mira nakon krize igre koja je Zidaneovu ekipu obuzela u zadnje vrijeme.

Kraljevski klub je poveo u 36. minuti. Toni Kroos je primio jednu loptu po sredini veznog reda, osvojio nekolio metara prošavši kraj dva igrača i dodao lijevo za Viniciusa Juniora, koji prima loptu, namješta se, i predivnim udarcem sa otprilike 18 metara svladava golmana Rubena udarcem u gornji kut mreže. Ovime je Brazilac naznačio da bi mogao prebroditi krizu koja ga je mučila već neko vrijeme.

U 58. minuti smo svjedočili trenutku koji pokazuje da novopridošla 60 milijuna eura vrijedna akvizicija iz Eintrachta, Luka Jović, zaista nema sreće. Nakon što se nije iskazao u pripremnom periodu, nakon što nije zabio u prvih pet prvenstvenih utakmica, te nakon što je zapucao dvije stopostotne prilike i u večerašnjem srazu, zatresao je mrežu nakon što ga je Lucas Vasquez izbacio u još jedan zicer.

Tek pošto su navijači povjerovali da je napadač proradio, a njemu samom vjerojatno pao kamen sa srca, VAR provjerom utvrđeno je da je Srbin bio u zaleđu. Jako malom, neznatnom, takvom da su centimetri u pitanju, ali dovoljnom da gol bude poništen. Zaista peh.

Povećanje vodstva smo ipak vidjeli u 72. minuti, ali u režiji jednog drugog pojačanja. Rodrygo Goes, koji je ušao samo 93 sekunde ranije umjesto strijelca prvog gola Viniciusa, primio je na lijevoj strani napada fantastičnu dugu loptu sunarodnjaka Casemira, strelovito se zaputio prema kaznenom prostoru, zanjihao čuvara koji nije imao previše šanse, te rutinski poentirao za 2:0.

Leganes – Athletic Bilbao 1:1 (Oscar 61'/ Garcia(11m) 59')

Mallorca – Atletico Madrid 0:2 (Diego Costa 26', Joao Felix 77')

Valencia – Getafe 3:3 (Gomez 30', 34', Lee Kangin 39'/ Mata 1', Jason 66', Angel 69')

Real Madrid – Osasuna 2:0 (Vinicius 36', Rodrygo 72')

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Real MadridOsasunaLuka JovićRodrygoVinicius Junior

Ostale Vijesti