vijest

0

Vaterpolo klasik u Sisku

12.03.2019 12:39 | Germanijak/J.O.

Tucak: Sa Srbima imamo i uvijek ćemo imati najbolje odnose.

Veličina slova A A A

Barakude protiv Delfina, aktualni svjetski protiv olimpijskog pobjednika i europskog prvaka. Sve najbolje što svjetski vaterpolo može ponuditi danas je u Sisku. Zadnja utakmica Europskog kupa / Svjetske lige donijet će i odgovor na pitanje tko od ove dvije reprezentacije osvaja prvo mjesto u skupini D. No, većeg rezultatskog naboja , ističu u najavi sureta izbornici obje reprezentacije, neće biti. Naime, obje su reprezenatcije osigurale plasman na završni turnir koji će se održati u Zagrebu od 5. do 7. travnja.

“I mi i Srbi dolazimo s našim najjačim sastavima. Utakmica u Sisku bit će istinski vaterpolski spektakl. Ova dva dana što smo ih imali za pripremu iskoristitili smo na najbolji način te vjerujem kako ćemo  odigrati odličnu utakmicu.” – istaknuo je hrvatski izbornik Tucak te dodao :

“Mi smo uistinu najveći, najljući vaterpolo rivali, odigrali smo bezbroj jakih utakmica, posebice u finalima raznih natjecanja, no bez obzira na to uvijek ću ponoviti : Sa Srbijom smo imali i uvjek ćemo imati odlične, prijateljske odnose . Jasno da želimo pobjedu i osvajanje prvog mjesta u skupini, no puno bitnije utakmice nas tek očekuju”

> ODIGRAJ Hrvatska - Srbija

I sam izbornik Srbije, Dejen Savić napominje kako “Sisak nije prevažan”

“ Ni kolega Tucak, niti ja nemamo baš toliko mogućnosti za kvalitetnija okupljanja svojih reprezentacija tijekom sezone za razliku od recimo talijanskog ili mađarskog izbrornika. Stoga je i utakmica u Sisku pravi trenutak za opuštanje igrača, međusobno druženje. Sa druge strane želimo, baš kao i Hrvati,  vidjeti gdje smo sa formom. Domaćoj publici predstavit ćemo se, iskreno vjerujem, u odličnom izdanju.”

Tradicija je na strani Srbije. Susret u Sisku jubilarni je 50. sraz ovih reprezentacija, a današnji gosti su, do sada, zabilježili 13 pobjeda više. No u zadnjih šest međusobnih susreta Hrvatska bilježi tri pobjede i jedan poraz u regularnom dijelu igre. U dva meča smo svjedočili neriješenim ishodima s tim da je zadnja međusobna utakmica, u Nišu , upravo u okviru ovog natjecanja, nakon peteraca dodatni bod donijela Srbiji. To je i razlog zbog kojeg Hrvatska danas , ako želi prvo mjesto u skupini, mora dobiti meč ili kroz regularni dio igre ili nakon peteraca. A upravo su raspucavanja kroz peterce “rak rana “ Barakuda. Jeste li znali da još tamo od polufinala SP 2015. i utakmice sa Grcima, Hrvatska nije dobila meč “ kroz peterce “. Od svibnja 2016. te meča sa Talijanima u okviru Svjetske Lige preko, Mađara, opet Talijana i Španjolaca sve do prosinca prošle godine i spomenutog Niša te poraza od Srbije.

> Utakmica će završiti bez pobjednika - tečaj 7,20!

Čini se i da kladioničarsko tržište, istina ne prejako,ali ipak primjetno “ ide u pravcu” neporaza Srbije. Naime otvarajuće cijene od 2,0 do 2,05 na pobjedu Hrvatske sad su već na razini od 2,20 a upravo Germania nudi jedinstvenih i na, u ovom trenu na tržištu, najvećih 2,25. Nemali broj kladitelja sklon je vjerovati nastavku serije ( zadnja dva susreta okončana su remijem ) te za cijene u rasponu od 6,50 – 7,0 riskirati i sa ozbiljnijim ulozima na još jedan X.

(foto: Pixsell)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka