vijest

0

Ukić protiv Anzulovića: Pitam se kako točno preuzima odgovornost

06.12.2018 08:12 | Germanijak

"Bilo je i ranije katastrofalnih predstava, ali s ovim se to ne može uspoređivati. Mi smo sada doslovno na dnu."

Veličina slova A A A

Ne smiruju se reakcije nakon što je hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji ostala samo mala teorija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini sljedeće godine. I prije posljednjih utakmica protiv Mađarske i Litve, a posebno nakon njih, postavljalo se pitanje zašto izbornik Dražen Anzulović za ovu akciju nije pozvao Roka Lenija Ukića i Krunoslava Simona, a jučer je Anzulović za Sportske novosti izjavio kako mu je više nedostajao Toni Katić nego ova dva igrača. Ukić, koji je i prije utakmica kritizirao Anzulovićev popis, danas je u Sportskim novostima poslao odgovor izborniku.

„Kaže Anzulović da nam nedostaje kvalitete, a opet i da je pozvao najkvalitetnije igrače. To mi nije jasno. To je kontradikcija. Jer kaže i da nismo imali kontrolu lopte i kontrolu asista. A imali smo 19 izgubljenih lopti i ukupno, kao reprezentacija, deset asista. U francuskoj ligi, igrajući za Levallois, ja sam u zadnjih pet kola na prosjeku od 11 asista. I tu pričamo o istoj razini kvalitete koja nas je dočekala u Vilniusu, jer u francuskoj ligi igraju i litavski bekovi Kalnietis i Juškevičius“, rekao je Ukić, između ostalog, za Sportske novosti.

Osvrnuo se rekorder po broju nastupa za reprezentaciju i na činjenicu da se neki nedavni rezultati obezvrjeđuju, a ističe i kako je bio spreman priključiti se reprezentaciji već u rujnu, kada su na dispoziciji bili i NBA igrači. Međutim, poziva ni tada ni sada nije bilo.

„Bilo je i ranije katastrofalnih predstava, ali s ovim se to ne može uspoređivati. Mi smo sada doslovno na dnu.“

Imao je Ukić i poruku za Anzulovića.

„Anzulovićevo je pravo da on neke stvari vidi na način na koji ih ja ne vidim. Ali, meni je u cijeloj toj priči najviše žao toga da ispašta košarka. A odgovornosti nema. On, kao, veli da preuzima odgovornost, ali pitam se kako točno je preuzima“, rekao je Ukić za Sportske novosti.

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka