vijest

0

Sports Ilustrated: Najveći hrvatski talent prvi dan combinea bio je najbolji na parketu (VIDEO)

17.05.2019 12:58 | Germanijak

Svkake godine netko se probije s margine do prve runde na combineu, a ove godine taj netko bi mogao biti Luka Šamanić, piše u tekstu uglednog Sports Ilustrateda.

Veličina slova A A A

Sports Ilustrated objavio je izvještaj prvog dana Draft Combinea, a jedno od istaknutih imena je hrvatski košarkaš Luka Šamanić, najveća hrvatska zvijezda na ovogodišnjem NBA Draftu.

Pasus izvještaja posvetio je upravo budućem hrvatskom reprezentativcu koji je bio nositelj igre nacionalne momčadi u nižim kategorijama, a sad bi mogao dobiti poziv neke NBA momčadi. U dijelu teksta pod naslovom „Šamanić blistao pet na pet“ Amerima je predstavio hrvatsko košarkaško čudo, a mi vam ga prenosimo u cijelosti

„Prvi dan combinea pojavila se nešto razvodnjena skupina perspektivnih igrača. Većina koji su se pojavili će biti izabrani, očekuje se, između 20 i 40 mjesta na Draftu ili će se povući s Drafta kako bi si dali više šanse dogodine.

To nije neobično jer brojni agenti čiji igrači imaju projicirana visoka mjesta na draftu ne dozvoljavaju svojim igračima da se pojave na ovim utakmicama kako si ne bi porušili šanse radi moguće loše partije, ali svake godine netko iskoči i svoje dionice podigne s margine u prvu rundu Drafta. Ovaj put najviše nas je oduševilo hrvatsko krilo Luka Šamanić.

Šamanić je na početku sezone bio projiciran kao veliki talent, ali nakon godinu dana profesionalne košarke u Sloveniji, srozao je svoje šanse do te mjere da je morao oduševiti na combineu za ozbiljniju mogućnost da ga netko uzme s visokim pickom.

Odluka da se pojavi na ovim testiranjima se pokazala kao odlična jer je učinio upravo to. Pokazao je napadačku raznovrsnost, odlične fizičke predispozicije i fluidne pokrete, kojima se istaknuo na kampu Basketball Without Borders u Los Angelesu prošle godine.

Bilo je jasno vrlo brzo kako je najbolji igrač na parketu, odlično je šutirao, osjećao igru te je pokazao impresivne vještine s loptom za čovjeka njegovih gabarita (208 cm, 95 kilograma). Završio je susret s 13 poena i sedam skokova, a ono što je osobito oduševilo skaute jest njegova pokretljivost.

Ključno što smo primijetili kod Šamanića je njegov impresivan fizički razvoj. Prirodno je mršav, ali se lijepo popunio, osobito gornji dio dijela i ramena, te je poradio na snazi. Ima samo 19 godina i napredak njegovih fizikalija pomoći će mu pri prilagodbi na NBA razinu.

Podigne li igru u obrani, Šamanić bi mogao biti raznovrsna prijetnja u i izvan reketa na poziciji krila. Ponovi li slično i drugog dana, učvrstit će svoje mjesto kao talent za prvu rundu ovogodišnjeg Drafta."

(foto: Pixsell)

 

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka