vijest

0

Službeno: Inter ima novog trenera

31.05.2019 08:10 | Germanijak/I.A.S.

Nakon godinu dana stanke legenda rivala preuzima klupu na kojoj su uvijek visoka očekivanja.

Veličina slova A A A

Antonio Conte novi je trener Intera iz Milana. Špekulacije koje smo čitali posljednjih mjeseci danas su se napokon i ostvarile te je, na radost svih navijača Intera, Antonio Conte potpisao višegodišnji ugovor sa divom iz Milana.

ODIGRAJ Tottenham - Liverpool

Biti će ovo Conteu sedmi klub kojeg će voditi. Prije toga vodio je Arezzo (u dva navrata), Bari, Atalantu, Sienu, Juventus i engleski Chelsea. Od 2014. do 2016. bio je izbornik Italije.

Antonio Conte legenda je Juventusa. U svojoj igračkoj karijeri najčešće je igrao na mjestu središnjeg veznog igrača, a branio je boje svega dva kluba (ili tri, ukoliko računamo i reprezentaciju). 1985. godine debitirao je za klub iz grada u kojem je rođen, Lecce, te se tamo zadržao šest godina. Nakon toga dolazi poziv Juventusa u kojem se zadržao narednih 13 godina. Dres reprezentacije oblačio je 20 puta, a upisao je i dva pogotka.

Conte će u Interu naslijediti Spallettija te će ispred njega definitivno biti veliki posao. Inter je momčad prepuna iznimnih ofenzivaca, ali je zato onaj defenzivni dio momčadi u iznimno lošem stanju, a upravo je Conte trener koji je poznat po tome da apsolutno sve gradi na jakim temeljima obrane (sjetimo se samo njegovog Juventusa i trojca Chiellini, Bonucci, Barzagli).

Kao trener Conte se može pohvaliti sa mnogim trofejima kao što su Seria B (Bari), 3 puta Seria A (2011—2014.), dva talijanska superkupa, FA kup i Premier liga (2016.-2017.), a svemu tome može nadodati još mnoštvo trofeja.

Prilikom potpisa ugovora Conte je izjavio kako je bio oduševljen ovim projektom kojeg mu je predstavio predsjednik Zhang, te kako će vratiti klub na mjesto na kojem on i zaslužuje biti.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’M HERE, INTER. ⚫️

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka